САЩ ще изпратят на Украйна нова военна помощ в размер

...
САЩ ще изпратят на Украйна нова военна помощ в размер
Коментари Харесай

САЩ изпращат последен за 2024 г. военен пакет на Украйна на стойност 250 милиона долара

САЩ ще изпратят на Украйна нова военна помощ в размер на до 250 милиона $, заяви американският държавен секретар Антъни Блинкън, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Новият транш поддръжка за Киев във войната му с Русия, който ще бъде последният за тази година, включва муниции за противовъздушната защита и за реактивните системи за залпов огън, артилерийски снаряди, бронебойни муниции и над 15 милиона патрона за леко стрелково въоръжение.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изиска от Конгреса да даде още помощ на Украйна на обща стойност 61 милиарда $, само че републиканците отхвърлят да я одобрят без съглашение с демократите за подсилване на сигурността по американско-мексиканската граница.

Белият дом предизвести, че в случай че законодателят не даде зелена светелина за обезпечаването на тази поддръжка, Вашингтон няма да има повече финансова опция да оказва помощ на Украйна в борбата ѝ за отвоюване на териториите, окупирани от съветските сили след нахлуването им през февруари 2022 година, отбелязва Ройтерс.

Дотук от началото на съветската инвазия Конгресът е одобрил помощ за Киев за над 110 милиарда $, само че не е разрешавал отпущането на никакви спомагателни средства, откогато през януари тази година републиканците лишиха контрола над Камарата на представителите от демократите.
Украйна: Свалихме седем от общо осем дрона, изстреляни нощес от Русия
Украинската противовъздушна защита е свалила седем от общо осем дрона " Шахед ",  изстреляни нощес от Русия, оповестиха през днешния ден в изказване силите за противовъздушна защита на Украйна, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Дроновете са били свалени в три централни и южни области на страната, се показва още в изказването в " Телеграм ".

Засега не е ясно дали дронът, който не е бил свален, е достигнал задачата си.

Руското министерство на защитата заяви също, че е осуетило осъществена нощес офанзива с дронове против анексирания от Москва Кримски полуостров.

Засега украинските управляващи не са дали отговор на запитването за коментар на Ройтерс по въпроса.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР