САЩ ще изпратят на Украйна нова военна помощ в размер

...
САЩ ще изпратят на Украйна нова военна помощ в размер
Коментари Харесай

САЩ ще предоставят на Украйна нова военна помощ в размер на 250 млн. долара

Съединени американски щати ще изпратят на Украйна нова военна помощ в размер на до 250 милиона $, заяви американският държавен секретар Антъни Блинкен, представен от организациите.

Новият транш за Киев във войната му с Русия, който ще бъде последният за тази година, включва муниции за противовъздушната защита и за реактивните системи за залпов огън, артилерийски снаряди, бронебойни муниции и над 15 милиона патрона за леко стрелково въоръжение.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изиска от Конгреса да даде още помощ на Украйна на обща стойност 61 милиарда $, само че републиканците отхвърлят да я одобрят без съглашение с демократите за подсилване на сигурността по американско-мексиканската граница.

Белият дом предизвести, че в случай че законодателят не даде зелена светелина за обезпечаването на тази поддръжка, Вашингтон няма да има повече финансова опция да оказва помощ на Украйна в борбата ѝ за отвоюване на териториите, окупирани от съветските сили след нахлуването им през февруари 2022 година, отбелязва Ройтерс.

Дотук от началото на съветската инвазия Конгресът е одобрил помощ за Киев за над 110 милиарда $, само че не е разрешавал отпущането на никакви спомагателни средства, откогато през януари тази година републиканците лишиха контрола над Камарата на представителите от демократите.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР