САЩ сериозно подкопават регионалния мир и стабилност, посочи в изявление

...
САЩ сериозно подкопават регионалния мир и стабилност, посочи в изявление
Коментари Харесай

Китай твърди, че боен кораб на САЩ е навлязъл незаконно в териториални води до оспорван атол

" Съединени американски щати съществено подкопават районния мир и непоклатимост ", уточни в изказване представителят на китайския Южен спектакъл на интервенциите. Той сподели също, че Съединени американски щати съзнателно са навлезли в Южнокитайско море и са нарушили суверенитета на Китай.

Китай е в спор с няколко свои съседи поради забележителните си искания върху териториални води в Южнокитайско море, прибавя Българска телеграфна агенция.

В последните месеци той имаше няколко конфликта с филипински кораби, а стачкува също и против американските кораби, които патрулират в противоречивите региони.

Говорителят съобщи, че Китайската народноосвободителна войска е провела морски сили, които да наблюдават и следят американския транспортен съд, и че " нейните войски в театъра на военните дейности са в нараснала подготвеност когато и да е, с цел да пазят уверено националния суверенитет ".

Вчера филипинската брегова защита изпрати два свои кораба в Южнокитайско море, откакто откри " обезпокоително увеличение " на броя на корабите на китайската морска милиция при риф в изключителната икономическа зона на страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР