САЩ се стремят към по-стабилен, благоденстващ и справедлив свят за

...
САЩ се стремят към по-стабилен, благоденстващ и справедлив свят за
Коментари Харесай

Байдън в ООН: Ако допуснем Украйна да бъде разчленена , има ли страна, чиято независимост да е в безопасност?

" Съединени американски щати се стремят към по-стабилен, благоденстващ и обективен свят за всички хора ", съобщи през днешния ден американският президент Джо Байдън на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

" Няма нито една страна в света, способна да се оправи сама с провокациите на днешния свят ", съобщи той и добави, че нито едно партньорство на Съединени американски щати не е ориентирано против някоя страна.

За съперничеството с Китай американският президент съобщи, че Съединени американски щати " се стремят отговорно да ръководят конкурирането с Китай, само че също по този начин желаят да работят дружно с Китай по въпроси като климатичната рецесия ".

Относно Русия Байдън съобщи, че Москва нарушава Устава на Организация на обединените нации, както и споразуменията за надзор на въоръжаването, и назова войната в Украйна " противозаконна завоевателна война ".

Джо Байдън прикани международните водачи на Общото заседание на Организация на обединените нации да застанат един до друг с Украйна против съветските окупатори и съобщи, че се надява републиканците в Конгреса също да вземат това поради.

" Русия счита, че светът ще се умори и ще ѝ разреши да демонстрира свирепост в Украйна без последици ", съобщи Байдън. " Ако допуснем Украйна да бъде разчленена, има ли въобще страна в света, чиято самостоятелност да е в сигурност? ", попита риторично той.

" Само Русия носи отговорността за тази война и единствено Русия има силата да постави край (на нея) ", сподели още американският президент.

Украинският президент Володимир Зеленски и водената от него делегация в Общото заседание на Организация на обединените нации приветства речта на Байдън

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР