САЩ се съгласиха да предоставят рота „Страйкър“ като част от

...
САЩ се съгласиха да предоставят рота „Страйкър“ като част от
Коментари Харесай

Петков след срещата с Остин: Не сме обсъждали военна помощ за Украйна

Съединени американски щати се съгласиха да дават рота „ Страйкър “ като част от Бойната група на НАТО в България. Това е мощен знак към всички наши съдружници в НАТО и се надявам, че и други страни ще изпратят своите детайли към българската бойна група, съобщи министър председателят Кирил Петков на брофонг след срещата си с министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.

Тази бойна група е под командването на висшия главнокомандаващ на НАТО за Европа и ще предложим нейният пълководец да е българин.

В обстановката, в която се намираме, откакто Русия стартира тази война, държавното управление има ясна задача да усили нашите отбрани.

Българското общество може да бъде умерено, точно тъй като ние сме съдружници и усилваме нашата отбрана дружно, добави Петков.

Обсъдихме и военната подвижност – от Средиземно море да свържем Александруполис, Бургас, Варна, Констанца с път, влакова линия, енергийна инфраструктура и мост над Дунав. Двете държавни управления ще работят в тази посока, тъй като логистиката също толкоз значима колкото и военната техника, съобщи Петков.

Борбата с корупцията е също обща задача. Тя въздейства както на националната сигурност, по този начин и на стабилността по Източния фланг. Така че в тази сфера също имаме доста обща работа.

Не сме говорили за военна поддръжка в Украйна по никакъв метод и мога ясно да кажа, че всичките тези подправени вести от последните дни не са факт. Работим дружно по Източния фланг и за подсилването на НАТО, само че нищо друго по тази тематика не е дискутирано, акцентира Петков.

Ще работим дружно във всяка стъпка, тъй че Америка е НАТО, България е НАТО, сподели още министър председателят.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР