САЩ се съгласиха да предоставят хуманитарна помощ на Афганистан, докато

...
САЩ се съгласиха да предоставят хуманитарна помощ на Афганистан, докато
Коментари Харесай

САЩ изпращат хуманитарна помощ на Афганистан

САЩ се съгласиха да дават филантропична помощ на Афганистан, до момента в който в същото време отхвърлят да признаят политически новото ръководство на страната, оповестиха талибаните.

Тяхното изказване идва в края на първите директни диалози сред някогашните врагове след изтеглянето на американските военни в края на август, написа „ Асошиейтед Прес “.

Бунтовниците обявиха, че договарянията в Доха, стартирали предходната събота, са минали добре, като Вашингтон е одобрил решение да даде помощ за афганистанските жители, откакто се е съгласил да не я обвързва с публично признание на талибаните.

Съединени американски щати дадоха да се разбере, че договарянията по никакъв метод не са встъпление към признаването на групировката след идването ѝ на власт на 15 август.

Говорителят на Държавния департамент, Нед Прайс, назова полемиките „ откровени и професионални “, като американската страна повтори, че талибаните ще бъдат оценени по техните дейности, а освен по думите им.

„ Делегацията на Съединени американски щати се концентрира върху опасенията за сигурността и тероризма и безвредното прекосяване за жители на Съединени американски щати, други задгранични жители и нашите афганистански сътрудници “, разгласи Прайс в изказване.

Политическият представител на талибаните, Сухаил Шахеен, на собствен ред разгласи, че краткотрайният външен министър е уверил Щатите по време на диалозите, че талибаните са решени да видят, че афганистанските земи не се употребяват от екстремисти за осъществяване на офанзиви против други страни.

Междувременно в последните седмици „ Ислямска страна “ пое отговорност за редица атентати, в това число и един от тях, осъществен предишния петък, при който починаха минимум 46 шиитски мюсюлмани. „ Ние сме в положение да се оправим с „ Ислямска страна “ без значение “, разгласи Шахеен на въпроса дали талибаните ще работят със Съединени американски щати за ограничение на действието на терористичната формация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР