САЩ се съгласиха да предоставят една рота Страйкър – това

...
САЩ се съгласиха да предоставят една рота Страйкър – това
Коментари Харесай

Петков: САЩ се съгласиха да предоставят една рота Страйкър – това е силен знак към съюзниците ни

" Съединени американски щати се съгласиха да дават една рота " Страйкър " – това е мощен знак към нашите съдружници ", tова заяви министър председателят Кирил Петков след срещата с министъра на защитата на Съединени американски щати.

" Ротата е под командването на висшия главнокомандващ за Европа и ще предложим нейният пълководец да е българин ", добави Петков.

" Не е обсъждан въпросът за изпращането на военни сили в Украйна ", безапелационен беше министър председателят.

" Към този миг приказваме единствено за филантропична помощ, за обща тактика, за подсилване на Източния фланг. Решение за военна помощ на този стадий не е допустимо и то може да бъде взето единствено от Народно събрание ", акцентира в отговор на въпрос Кирил Петков.

" Благодарим на България, че ще бъде една рамкова страна на една бойна група тук. Благодарим ви за напъните ", добави Остин.

" Искам да благодаря на секретаря на защитата на Съединени американски щати, че в този сериозен същинска съюзническа поддръжка на България. За страдание, към този момент няма нито една страна, която може да живее с илюзията за цялостна сигурност. Нашата сигурност е в груповата защита с нашите съдружници в НАТО. Ние сме НАТО ", акцентира министър председателят Кирил Петков.

" Руската експанзия сплоти НАТО и Европа. Силно впечатлени сме от куража и решителността на украинския народ. Тяхната битка е от сериозно значение за Международния ред и за общите полезности, които Съединени американски щати и България споделят ", сподели от своя страна Лойд Остин.

" Ние приветстваме всичко, което вършиме с цел да изпратите филантропична помощ на украинските жители ", добави Остин.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР