САЩ се оттеглят за 60 дни от договора с Русия

...
САЩ се оттеглят за 60 дни от договора с Русия
Коментари Харесай

САЩ се оттеглят временно от договора с Русия за ракетите в Европа

САЩ се отдръпват за 60 дни от контракта с Русия за премахването на нуклеарните ракети със междинен и дребен обхват в Европа. Това заяви държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо след края на днешната среща на външните министри от НАТО в Брюксел.

Той означи, че това е период, в който Русия може да се върне към осъществяването на контракта от 1987 година. По неговите думи Москва е развивала от началото на века новата ракетна система, която е в нарушаване на контракта и е отричала за това до предходната есен, когато Вашингтон е оповестил наименованието на ракетната система.

Руските ракети са директна опасност за Европа. Проявихме извънредно самообладание Русия да се върне към съглашението. В тези 60 дни няма да разполагаме нови ракети. Руснаците нямаха никакво желание до момента да се съобразят с многократните ни предизвестия, добави Помпейо.

По неговите думи нарушаването на контракта от съветската страна се вписва в други сходни дейности на Москва - в Грузия, Украйна, Сирия, случая със Сергей Скрипал, намесата в избори. Той означи, че Китай, защото е отвън съглашението, се усеща свободен да създава умерено ракети, които заплашват съдружници на Съединени американски щати. Държавният секретар посочи, че до момента без триумф Вашингтон се е опитвал да притегли Китай към сходно съглашение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР