САЩ се надяват Прищина и Белград да постигнат сделкаПолитиката на

...
САЩ се надяват Прищина и Белград да постигнат сделкаПолитиката на
Коментари Харесай

САЩ се надяват Прищина и Белград да постигнат сделка

САЩ се надяват Прищина и Белград да реализират договорка
Политиката на Съединени американски щати във връзка с Западните Балкани е съсредоточена и ангажирана в оказването на помощ на страните от района в постигането на задачите им за присъединение към европейските и евроатлантическите институции, съобщи заместител помощник-държавният секретар на Съединени американски щати Матю Палмър.

„ Това значи за всички страни от Западните Балкани в последна сметка участието в Европейски Съюз. За всички балкански страни, като се изключи Сърбия, това значи участие в НАТО “, сподели Палмър в изявление за „ Юропиън Уестърн Болканс “.

Той акцентира, че Съединените щати се пробват да дадат опция на Белград и Прищина, с цел да реализиран "възможно най-хубавата сделка".

„ Това, което желаеме да забележим, е повсеместен, локален контракт, който ще докара до прогрес. Това, което се опитваме да създадем, е да дадем опция и на двете страни, с цел да договорят допустимо най-хубавото съглашение, което могат да реализират. Нещо, което ще бъде почтено, нещо, което е непрекъснато, нещо, което може да бъде "продадено" както в Сърбия, по този начин и в Косово “, споделя Палмър.

Той прави оценка, че сръбските и косовските водачи би трябвало да обяснят всичко на народите си, с цел да получат нужната поддръжка за сходно съглашение.

“Смятам, че в случай че Прищина и Белград са в положение да реализират съглашение за цялостно нормализиране, това ще понижи въздействието на Москва върху Сърбия “, сподели Палмър в изявлението. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР