САЩ се надяват Израел и Палестина да започнат сериозни преговори,

...
САЩ се надяват Израел и Палестина да започнат сериозни преговори,
Коментари Харесай

Помпео призова Израел и Палестина за сериозни преговори

САЩ се надяват Израел и Палестина да стартират съществени договаряния, с цел да разрешат дефинитивно спора. Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в изявление за CSN, представен от министерството на външните работи на Съединени американски щати и ТАСС.

" Надяваме се, че това ще бъде по този начин. Страните би трябвало да имат водачи, които са подготвени да вземат решение комплицирани въпроси. Те би трябвало да са подготвени да взаимодействат в поредност от диалози. Трудната истина е, че спорът няма правно решение. Аргументите за това кой е прав или бърка съгласно интернационалното право няма да донесат мир ", съобщи държавният секретар.

" Това е сложен политически проблем, който може да бъде позволен единствено сред израелци и палестинци. "

Съединени американски щати са подготвени да спомага за организирането на договаряния. " Правим каквото можем. Призоваваме страните да работят дружно. Резултатите би трябвало да подсигуряват сигурност за Израел. Същото би трябвало да се каже и за палестинците, резултатите би трябвало да са от изгода за тях ", изяснява Помпео.

" Надяваме се, че страните ще стартират сериозен диалог. Очаквам с неспокойствие да достигнем окончателното съглашение, което желае светът ".

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху благодари на Помпео в неделя за признанието на Вашингтон, че Израел е незаслужено упрекнат от Международния углавен съд (МНС), който реши да проверява вероятните военни закононарушения в палестинските територии.

" С цялото си сърце благодарим на държавния секретар Помпео и на президентската администрация на Съединените щати Доналд Тръмп за ежедневната битка с такива изкривявания, несправедливости и сходни неистини. Ние също ще продължим да се борим с това ", разяснява Нетаняху.

Премиерът, обръщайки се към министрите, назова решението на МНС " неуместно " и " нарушаващо главните правила на самия Международен углавен съд ", както и " противоречащо на историческата истина ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР