САЩ се надяват да вбият клин между Русия и Турция,

...
САЩ се надяват да вбият клин между Русия и Турция,
Коментари Харесай

Haber7: САЩ се надяват да вбият клин между Русия и Турция с нов Зеленски

САЩ се надяват да вбият чеп сред Русия и Турция, като предизвикват опозицията в Анкара на идните избори и основат от нея " нов Зеленски “, разясняват в редакцията на Haber7.

Според полковника в оставка Ерай Гюхлуер благодарение на така наречен Седемпартийна опозиционна коалиция Съединени американски щати чакат да сблъскат ползите на Москва и Анкара по едно и също време в няколко области : по украинския въпрос, в Сирия, Черно море и Централна Азия.

" Съединени американски щати може да прибягнат до всевъзможни средства за това. Възможни са провокации. В идния интервал Съединени американски щати разпореждат на Турция ролята на Украйна, а тази на Зеленски е на опозиционната коалиция в страната . За страдание, обединението също поема отговорности в това отношение, това се вижда и от направените изказвания ", разяснява Гюхлуер пред кореспонденти.

Изданието напомня, че претендентът за президент на Турция от седемте опозиционни партии Кемал Кълъчдароглу към този момент се е изказал в поддръжка на Украйна и е настоял Анкара да вземе страната на Киев по време на неотдавнашно посещаване в Съединени американски щати, написа " Фокус ".

Калъчдароглу организира и среща с ръководителя на американската дипломатическа задача Джефри Флейк по самодейност на последния. Това провокира остра реакция от страна на ръководещата " Партия на справедливостта и развиването на Турция “, а президентът Реджеп Тайип Ердоган отхвърли да поддържа връзка персонално с американския дипломат в Анкара.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР