САЩ се готвят да облекчат визовите режими за руски специалисти.Американският

...
САЩ се готвят да облекчат визовите режими за руски специалисти.Американският
Коментари Харесай

САЩ готвят визови облекчения за прием на мозъци и таланти от Русия

САЩ се готвят да облекчат визовите режими за съветски експерти.

Американският президент Джо Байдън се обърна към Конгреса с молба да бъдат смекчени визовите ограничавания за високообразовани руснаци, с което да се провокира " приключване на мозъци " от Русия, съобщи " Сега ".

Става дума за промени в Закона за имиграцията и поданството, които да улеснят приемането на работна виза за Съединени американски щати, заяви CNN. Ако измененията бъдат признати, това ще разреши на руснаците с магистърска или докторска степен в областта на технологиите, инженерството, математиката да получат по-лесно визи без да имат шеф в Съединени американски щати.

По-конкретно става дума за руснаци с научни степени в аеродинамиката на хиперзвуковите скорости, водещи технологии в атомната енергетика, модерни технологии на ракетните мотори, ориентирана сила, изкуствен интелект, киберсигурност и галактически технологи и системи.

Аргументът на Байдън е, че " законът ще помогне на Съединени американски щати да притегли и задържи съветски гении и да понижи иновационния капацитет на Русия в интерес на националната сигурност на Съединени американски щати ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР