САЩ се ангажират да подкрепят страните от по пътя им

...
САЩ се ангажират да подкрепят страните от по пътя им
Коментари Харесай

САЩ: Подкрепяме просперитета на Западните Балкани

САЩ се ангажират да поддържат страните от по пътя им към европейска интеграция и участие в основни европейски и евроатлантически институции. Това декларира Нед Прайс, представител на Държавния департамент на Съединени американски щати, представен от БГНЕС.
Работим със страните от Западните Балкани и нашите европейски сътрудници, с цел да подобрим ръководството, върховенството на закона и промените за битка с корупцията - както и популяризирането на самостоятелни медии и динамично гражданско общество. Те ще ускорят европейската вероятност на района и ще промотират в дълготраен проект устойчивите цели на цяла Европа за независимост и мир.
 Брюксел: Въпросът за границите на Западните Балкани е затворен вечно Брюксел: Въпросът за границите на Западните Балкани е затворен вечно
Официални представители на Европейския съюз обявиха, че въпросът за границите на Западните Балкани е " затворен “, написа БГНЕС. " По...
Ние се ангажираме да помогнем на страните от Западните Балкани да задълбочат личните си районни стопански партньорства, да реализират своите климатични цели, да се опълчват на съветската енергийна взаимозависимост посредством диверсификация и развиване на чиста сила и да се борят с корупцията и проведената престъпност. Ние също по този начин желаеме да помогнем на района да пораства и да просперира, като в същото време пазиме стратегическата инфраструктура и промишлености против зловредните практики на Китай.
В допълнение към нашите мощни стопански връзки с района, Съединени американски щати правят оценка своите партньорства в защитата и сигурността, в това число с най-новите съдружници на НАТО - Черна гора и РСеверна Македония. Възнамеряваме в допълнение да подобрим това съдействие посредством взаимни образования, учения и поръчки. Приветстваме напредъка, реализиран от Албания и РСеверна Македония във значимите промени и продължаваме да поддържаме започването на договаряния за присъединение към Европейски Съюз с двете страни през юни.
Съединените щати са подготвени да поддържат работата за всеобхватно, обвързващо съглашение за нормализация на връзките сред Косово и Сърбия, концентрирано върху взаимното признание, което слага основите за трайно съдействие и разцвет. Подкрепяме удобства от Европейски Съюз разговор и насърчаваме страните да се включат още веднъж в този развой за разглеждане както на механически, по този начин и на политически въпроси. Ще работим със Сърбия и Косово, с цел да осъществим техните задължения, поети във Вашингтон в поддръжка на задачата за цялостна нормализация на връзките посред им.
Съединени американски щати работят с интернационалната общественост, с цел да поддържат Босна и Херцеговина в реализирането на промените, които ще й разрешат да просперира и да си обезпечи статут на претендент за участие в Европейски Съюз, в това число промени в изборното законодателство. Службата на висшия представител (OHR), основана преди 25 години според Дейтънското спокойно съглашение, способства доста за мира и стабилността там. Продължаваме да поддържаме значимата роля на OHR за напредъка на програмата 5 + 2, с възобновен акцент върху антикорупцията като ключ към укрепването на върховенството на закона.
 Америка даде обещание помощ на Западните Балкани за диверсификация на енергийните запаси Америка даде обещание помощ на Западните Балкани за диверсификация на енергийните запаси
Съединените щати са подготвени да оказват помощ на Западните Балкани да диверсифицират енергийните запаси и да развият чиста сила. Това се к...
Както видяхме, скорошни неоправдани спекулации за смяна на границите на Балканите по етнически симптом рискуват да насърчат неустойчивостта в района и разсънват мемоари за минали напрежения. Стабилното, проспериращо бъдеще на Западните Балкани би трябвало да се основава на положително ръководство, господство на закона, мултиетническа народна власт и ценене на правата на индивида и главните свободи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР