САЩ считат Китай за най-значителната потенциална заплаха за себе си,

...
САЩ считат Китай за най-значителната потенциална заплаха за себе си,
Коментари Харесай

Пентагонът: Китай е по-голяма потенциала заплаха за САЩ от Русия

САЩ смятат Китай за най-значителната евентуална опасност за себе си, а на второ място е Русия. Това съобщи американският министър на защитата Марк Еспер по време на изявление в Брюксел в Германския фонд Маршал в навечерието на срещата на министрите на защитата на НАТО. Той прикани европейските страни да харчат повече за защита за противопоставяне против Москва и Пекин и да открият оптимално своя боен пазар за американския военно-промишлен комплекс, съобщи ТАСС, представена от организация " Фокус ".
„ При определянето на стратегическите цели Китай е преди всичко за Съединени американски щати в листата с евентуални закани, Русия на второ “, сподели той. „ Пекин и Москва желаят да преустроят света, с цел да дава отговор на техните потребности. Те подкопават суверенитета на слабите страни посредством политическа операция и стопански напън “, изясни Еспер.
„ Световната система, която съществува след Втората международна война, учредена на демокрацията, свободата, суверенитета на нациите и свободната търговия, постоянно е служила на нашето благополучие “, сподели американският министър. " Тази система към момента работи, само че никой не може да подсигурява това в бъдеще, в случай че Съединени американски щати и НАТО не положат старания с цел да го защитят “.
В тази връзка Еспер акцентира, че Съединени американски щати постоянно ще бъдат ангажирани с НАТО, само че с цел да могат съответно да възпират съперниците на Алианса и да защитят печелившата международна система, всички страни от НАТО би трябвало да усилят военните си разноски до 2% от Брутният вътрешен продукт до 2024 година, с цел да придобият ново военно съоръжение. „ Към днешна дата единствено осем страни от НАТО са нараснали военните си разноски до това равнище “.
Освен това Еспер прикани страните от Европейски Съюз да преразгледат правилото на предпочитаното даване на поръчки за защита в техните страни на европейските компании. Той акцентира, че „ този пазар би трябвало да бъде отворен (само за страни от НАТО), с цел да могат страните от Европейски Съюз да придобият най-хубавите технологии “. От 2018 година Вашингтон се пробва да окаже напън върху Брюксел да спре въвеждането на нови европейски стандарти за контролиране на отбранителния пазар, с цел да подсигурява оптималния размер военни поръчки на американските компании.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР