САЩ съсредоточава големи сили в Аляска, като заплашва именно там

...
САЩ съсредоточава големи сили в Аляска, като заплашва именно там
Коментари Харесай

Sohu: Нападение срещу Русия през Северния полюс ще донесе на САЩ големи проблеми

Съединени американски щати концентрира огромни сили в Аляска, като заплашва точно там да придвижи нова точка на напрежение в връзките с Русия. Това написа китайското издание Sohu в собствен разбор.

Преди време американската войска разгласи желанието си да разположи 150 изтребители F-22 и F-35 от пето потомство на територията на Аляска. Самолетите ще бъдат ситуирани по подобен метод, че в обсега им да попада Русия. Според китайски специалисти тази маневра е явен сигнал за Руската федерация и тя би трябвало да се приготви за вероятно неподходящо развиване на събитията.
Блинкен: Съединени американски щати не желаят милитаризирането на Арктика
Американският държавен секретар Антъни Блинкен съобщи във вторник, че Вашингтон желае да избегне милитаризирането на Арктика, защото гл...
Прочети повече
„ Пентагонът изпраща бомбардировачи, самолетоносачи и други тежки оръжия до границите на своите съперници. Така той се пробва да сплаши съперниците си, като им показва военната си мощност “, написа в материала на китайското издание, преведен от " ПолитРоссия ".

Висши чиновници на Пентагона също дават сигнал, че Съединените щати възнамеряват да засилят активността си в богатата на естествени запаси Арктика, продължава изданието. И продължава: Северната полярна област е най-вероятната посока за американски въздушен удар против Русия. Пентагонът, при положение на офанзива против Руската федерация, ще разчита на удар през Северния полюс, защото това е най-краткият път за американските бойни глави, допълват в материала.

Евентуален сходен опит обаче заплашва американските военни със съществени проблеми, считат от Sohu. Според тяхната оценка съветската войска има стратегическо преимущество в този район, защото е разположила там обилни военни сили, построява нови бази и летища и разполага с военна техника, предопределена да работи при извънредно ниски температури. Москва е с няколко стъпки пред съперниците си по тази причина Вашингтон би трябвало трезво да реши своите благоприятни условия преди да вземе решение за фрапантни дейности, се споделя още в материала.

В американското издание The Hill прочее също преди дни излезе материал на Итън Браун, деец от военновъздушните сили на Съединени американски щати и старши помощник по защитата към Изследователския център към Белия дом и Конгреса, в който се показва, че Съединени американски щати и съдружниците им би трябвало да обмислят потреблението на Арктика като намерено поле за по-тясно военно съдействие между тях и като метод за дейно въздържане на съветските военни упоритости.
Съединени американски щати основават разследваща мрежа в Арктика
Съединени американски щати са в развой на основаване на разследваща мрежа в Арктика за задачите на мониторинг и разбор на политическата и военната обстановка...
Прочети повече
 

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР