САЩ саботират прекратяването на огъня в Газа. Мюсюлманските страни трябва

...
САЩ саботират прекратяването на огъня в Газа. Мюсюлманските страни трябва
Коментари Харесай

Хамас призова мюсюлманските страни: Спрете петрола на помощниците на Израел

САЩ саботират прекратяването на огъня в Газа. Мюсюлманските страни би трябвало да създадат освен това от това да създадат изказване, като спрат доставките на нефт за страните, които оказват помощ на Израел. "

Това са думите на Муса Абу Мерзук, началник на службата за интернационалните връзки на палестинската войнствена формация Хамас, в изявление за вестник " Йени Шафак, представена от Българска телеграфна агенция.

Тези спорове и войни се управляват и направляват от Съединените щати. Американските безпилотни самолети са над Газа. Военните кораби са край палестинския бряг. Съединени американски щати оказват напън върху страните от района да пазят Израел. Ако Съединени американски щати желаеха преустановяване на огъня, то от дълго време щеше да бъде реализирано ".

Муса Абу Мерзук акцентира, че задачата на Хамас е самостоятелна палестинска страна със столица Йерусалим. `На Западния бряг и в Йерусалим има директна окупация. В линията Газа има блокада и окупация. Ние се борим за свободата на нашия народ и за основаването на самостоятелна страна със столица Йерусалим. Според представителя на Хамас

Съединените щати заплашват страните от района да не постановат наказания на Израел. Очакваме всички бойци от съпротивата в района, всички арабски и мюсюлмански страни и миролюбиви хора да поддържат нашата опозиция в линията Газа - сподели господин Мерзук и добави, че чака по-голяма поддръжка от мюсюлманския свят. `Знаем доста добре, че при предходните арабски войни беше наложено петролно ембарго, с цел да се поддържа арабската идея.

Днес можем да спрем петрола на тези, които поддържат тази ционистка кауза`, сподели той и добави, че единствено изказвания и осъждания не са задоволителни и са нужни на практика ограничения, представена от Българска телеграфна агенция.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР