САЩ са започнали задълбочена подготовка за евентуален руски ядрен удар

...
САЩ са започнали задълбочена подготовка за евентуален руски ядрен удар
Коментари Харесай

CNN: САЩ са се готвели за руски ядрен удар в Украйна в края на 2022 г.

САЩ са почнали " задълбочена подготовка " за възможен съветски нуклеарен удар по територията на Украйна в края на 2022 година, заяви, базирайки се на двама високопоставени американски чиновници.

Събеседниците на телевизионния канал обявиха, че администрацията на американския президент Джо Байдън е била съществено обезпокоена от опцията за съветски удар по Украйна с тактическо нуклеарно оръжие. Единият от чиновниците съобщи пред CNN, че опасенията на Белия дом не са се основавали на предполагаем сюжет, а са били подкрепени от " известна информация, която получихме ".

" Трябваше да планираме, с цел да бъдем във допустимо най-хубава позиция, ако това немислимо събитие се случи ", разяснява служителят пред CNN. Друг чиновник уточни, че сред края на лятото и есента на 2022 година Съветът за национална сигурност на Съединени американски щати е провел поредност от срещи, с цел да създаде проект за деяние при изключителни обстановки, ако има ясни признаци за нуклеарен удар или подобен към този момент е нанесен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР