САЩ са в състояние да доставят едновременно оръжия както на

...
САЩ са в състояние да доставят едновременно оръжия както на
Коментари Харесай

Пентагонът: САЩ са в състояние да доставят оръжия едновременно на Израел и на Украйна

САЩ са в положение да доставят по едно и също време оръжия както на Израел, по този начин и на Украйна. Това съобщи представителят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър, представен от Укринформ, предава Българска телеграфна агенция.

Райдър изясни, че пакетите с помощ за двете страни съдържат единствено няколко общи неща. Причината е, че бойните дейности, които водят Украйна и Израел, са от друго естество. Един от дребното типове муниции, от които се нуждаят и двете страни, са 155-милиметровите артилерийски снаряди, сподели представителят на Министерството на защитата на Съединени американски щати на брифинг през вчерашния ден.

Същевременно той означи, че Съединени американски щати, както и техните съдружници и сътрудници, усилват своето производството. " Така че, още веднъж, ние сме уверени, че в последна сметка ще можем да отговорим на тези потребности и отсега нататък ", заключи американският военачалник.

Междувременно представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби заяви, че Съединени американски щати са изпратили няколко военни съветници в Израел, предадоха международните организации. Тези съветници имат опита с подобен вид интервенции, които в този момент Израел води против Хамас и би могъл да води в бъдеще, добави той.

В този подтекст представителят на Държавния департамент Матю Милър предизвести, че съгласно Съединените щати всяко преустановяване на огъня в Газа ще бъде от изгода на Хамас в миг, в който апелите за филантропично помирение са все по-чести, оповестява Франс прес.

Едно прекратяване на огъня би дало на Хамас опцията да си почине, да се преоборудва и да се приготви да продължи да прави терористични офанзиви против Израел “, сподели Милър. " Можете чудесно да разберете за какво тази обстановка е непоносима за Израел, както тя би била непоносима за която и да е страна, против която е осъществена една толкоз брутална терористична офанзива и която продължава да вижда терористичната опасност на границата си “, счита още той.

Съединени американски щати работят настрана за обезпечаването на доставка на филантропична помощ за Газа, съобщи още  представителят и добави, че специфичният американски емисар Дейвид Сатърфийлд също работи по този въпрос интензивно.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР