САЩ са склонни на преговори със Северна Корея по отношение

...
САЩ са склонни на преговори със Северна Корея по отношение
Коментари Харесай

САЩ към Северна Корея: Спрете ядрената програма и няма да сваляме диктатора

" Съединени американски щати са склонни на договаряния със Северна Корея във връзка с нуклеарната стратегия на комунистическата страна ". Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън, представен от Ройтерс.

"Не търсим промяна на режима, не търсим провал на режима, не работим за ускорено обединяване на полуострова, не търсим опрощение за това да изпратим армията си северно от 38-ия паралел”, акцентира държавният секретар в косвено послание към Пхенян.

Той разясни, че задачата на разговора е в Северна Корея да схванат, че в никакъв случай не биха могли да бъдат нуклеарна мощ. "Ние не сме ваш зложелател.. Но вие поставяте неприемлива опасност пред нас и ние би трябвало да отговорим. Надяваме се, че в даден миг те ще схванат това и ние бихме желали да седнем и да беседваме с тях”, съобщи още първият американски посланик.

" Основното условие на Съединени американски щати за започване на договаряния с КНДР е да не се стига до обстановка, в която Пхенян разполага с нуклеарно оръжие и е в положение да го употребява в района или още по-малко – по американска земя ", уточни Тилърсън.

Държавният секретар още веднъж прикани Китай да употребява въздействието си за обновяване на "продуктивния диалог”. "Китай има специфични и неповторими взаимоотношения (със Северна Корея – б.р.) заради забележителните стопански действия (в страната – б.р.), които могат да повлияят на режима по метод, по който никой различен не би могъл”, акцентира той.

По-рано тази седмица посланикът на Съединени американски щати за Организация на обединените нации изясни, че рецесията в Пхенян няма по какъв начин да бъде решена посредством дипломатически дейности на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

" Северна Корея към този момент е предмет на голям брой резолюции на Съвета за сигурност, които те нарушават безнаказано”, разяснява републиканският сенатор Линдзи Греъм.

По думите й " президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е подготвен да стартира война с Пхенян, в случай че продължи да развива своята нуклеарна стратегия в обсега на Съединени американски щати ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР