САЩ са склонни на преговори със Северна Корея по отношение

...
САЩ са склонни на преговори със Северна Корея по отношение
Коментари Харесай

САЩ са готови на диалог с КНДР за ядрената програма

САЩ са склонни на договаряния със Северна Корея във връзка с нуклеарната стратегия на комунистическата страна. Това съобщи държавният секретар Рекс Тилърсън, представен от „ Ройтерс”.

„ Не търсим промяна на режима, не търсим провал на режима, не работим за ускорено обединяване на полуострова, не търсим опрощение за това да изпратим армията си северно от 38-ия паралел”, акцентира държавният секретар.

Той разясни, че задачата на разговора е в Северна Корея да схванат, че в никакъв случай не биха могли да бъдат нуклеарна мощ: „ Ние не сме Ваш зложелател.. Но Вие поставяте неприемлива опасност пред нас и ние би трябвало да отговорим. Ние се надяваме, че в даден миг те ще схванат това и ние бихме желали да седнем и да беседваме с тях”.

Затова и главно условие за започване на договаряния ще е да не се стига до обстановка, в която КНДР разполага с нуклеарно оръжие и е в положение да го употребява в района или още по-малко – по американска земя.

Тилърсън още веднъж прикани Китай да употребява въздействието си за обновяване на „ продуктивния диалог”: „ Китай има специфични и неповторими взаимоотношения (със Северна Корея – б.р.) заради забележителните стопански действия (в страната – б.р.), които могат да повлияят на режима по метод, по който никой различен не би могъл”.

По-рано тази седмица посланикът на Съединени американски щати за Организация на обединените нации изясни, че рецесията в Пхенян няма по какъв начин да бъде решена посредством дипломатически дейности на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Северна Корея „ към този момент е предмет на голям брой резолюции на Съвета за сигурност, които те нарушават безнаказано”, разяснява републиканският сенатор Линдзи Греъм. Тя добави още, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е подготвен да стартира война с Пхенян, в случай че продължат да развиват своята нуклеарна стратегия в обсега на Съединени американски щати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР