САЩ са разтревожени от потенциалната възможност за среща между сирийския

...
САЩ са разтревожени от потенциалната възможност за среща между сирийския
Коментари Харесай

САЩ обезпокоени от евентуална среща на Ким Чен Ун с Башар Асад

САЩ са разтревожени от евентуалната опция за среща сред сирийския деспот Башар Асад и водачът на Северна Корея Ким Чен Ун, за която в края на седмицата заяви изданието „ Нодон синмун “. Висша представителка на Държавния департамент разяснява пред публицисти, че такава среща не би била потребна, само че и че Вашингтон не може да удостовери, че тя ще се състои.

Ако имате подобен човек като Башар Асад, който е отговорен за газовите офанзиви и убийството на толкоз почтени мирни поданици в личната си страна, и в случай че той се среща с водача на Северна Кория, това несъмнено би провокирало паника у нас, разяснява неназованата дипломатка.

В неделя „ Нодон синмун “ написа, че Асад е декларирал желание да направи публична аудиенция в Северна Корея и да се срещне с Ким Чен Ун. Според изданието сирийският президент е изказал желанието си на 30 май по време на връчването на акредитациите на новия дипломат на Северна Кория в Сирия. Той отбелязал, че с помощта на политиката на ким Чен Ун в последно време на Корейския полуостров се следят позитивни промени.

Процесът на понижаване на напрежението стартира през февруари от Олимпийските игри в Южна Корея и продължи със среща на водачите и стопляне на връзките сред двете Кореи. За 12 юни в 9,00 сутринта в Сингапур е планувана историческа среща сред Доналд Тръмп и Ким Чен Ун – първата среща сред настоящ американски президент и севернокорейски водач.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР