САЩ са разположили противоракетната система THAAD във военната база Девеселу

...
САЩ са разположили противоракетната система THAAD във военната база Девеселу
Коментари Харесай

САЩ разположиха противоракетната система THAAD в Южна Румъния

САЩ са разположили противоракетната система THAAD във военната база Девеселу в Южна Румъния, заяви Balkan Insight.

За първи път тази високотехнологична противоракетна система бива ситуирана под командването на НАТО в Европа.

Ролята на THAAD е да подсигурява сигурността над Румъния, до момента в който американската войска организира възобновяване на разположената там противоракетна система "Иджис Ашор ".

"THAAD ще остане в Румъния единствено до момента в който бъде приключено обновяването на "Иджис Ашор " през това лято ", оповестиха от европейското командване на американската войска.

Всяка от двете ситуирани в Румъния системи THAAD се състои от осем отбранителни ракети прихващачи. Всяка от тях тежи към един звук и е дълга седем метра. Системата може да прихваща ракети с дребен и междинен радиус на деяние.

За обслужването и защитата на противоракетната система, гарантираща сигурността на източния фланг на НАТО, в Девеселу са ситуирани хиляда американски и румънски бойци.

Москва се отнася враждебно към разполагането на нова американска военна техника в района и личните й военни ползи в Черно море доста набъбнаха след окупацията на Крим през 2014 година, което промени салдото на силите в югоизточния фланг на НАТО, разяснява Balkan Insight.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР