САЩ са преживели най-смъртоносната седмица заради коронавируса от април насам.

...
САЩ са преживели най-смъртоносната седмица заради коронавируса от април насам.
Коментари Харесай

САЩ са преживели най-смъртоносната седмица от април насам

САЩ са претърпели най-смъртоносната седмица поради ковид от април насам. Битката с новата болест са изгубили 15 000 души, оповестиха здравни чиновници, представени от Ройтерс, и предизвестиха, че най-лошото следва.

Броят на инфектираните за предходната седмица е се е нараснал с 19 %, което значи 1,4 милиона инфектирани единствено за тези 7 дни, след маркирания преди този момент прочут спад поради празнувания в Съединени американски щати огромен празник - Деня на благодарността, заради което доста центрове за тестиране за вируса останаха затворени.

Най-висока заразяемост е маркирана в щатите Роуд Айлънд и Индиана, с повече от 700 новозаразени на всеки 100 000 души. Най-много смъртни случаи съразмерно на популацията са маркирани в щатите Северна и Южна Дакота.

Правителствени и здравни чиновници предизвестиха, че броят на инфектираните и умрелите ще пораства още в идните седмици и месеци поради това, че по празниците хората не послушаха препоръките на здравните специалисти и всеобщо пътуваха и се събираха с огромен брой свои близки.

"Мисля, че януари ще бъде ужасяващ, тъй като ще се насложат последствията от всеобщите чествания на Деня на благодарността и на Коледа ", сподели основният специалист на Съединени американски щати по инфекциозни заболявания доктор Антъни Фаучи.

През предходната седмица 10,5 % от всички направени в Съединени американски щати проби за вируса са били позитивни, против 9,8 на 100 в предходната, като в щатите Айова, Айдахо и Южна Дакота този % е надхвърлил 50, показва Ройтерс.

Много тежко е ситуацията и в най-населения американски щат - Калифорния. Там единствено за един ден - неделя, бяха регистрирани рекордните над 30 000 новозаразени (срещу съвсем 22 000, също рекордни, в петък.

Средният дневен брой на новорегистрираните инфектирани през тази седмица в Съединени американски щати е 193 863, сочат калкулации на Ройтерс, основани на публични данни по щати.

До момента в страната са регистрирани 14,7 млн. инфектирани с ковид и над 282 000 смъртни случая, свързани с Ковид-19, като и по двата индикатора Съединени американски щати са преди всичко в света.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР