САЩ са предложили на работните групи на страните от Г-7

...
САЩ са предложили на работните групи на страните от Г-7
Коментари Харесай

Financial Times: Г-7 проучва възможностите за конфискация на руски активи

САЩ са предложили на работните групи на страните от Г-7 да проучат съответни способи за конфискуване на замразени съветски активи на стойност 300 милиарда $, заяви в. Financial Times (FT). Ускоряването на полемиките се дължи на задачата да се дефинира механизмът за прекачване на парите на Украйна преди 24 февруари 2024 година - втората годишнина от началото на войната в Украйна, отбелязва изданието.

Изтточници на FT настояват, че финансовите министри на двете страни от Г-7 и техните заместници са разискали проектите за конфискация през декември. Според предложенията на Вашингтон трите работни групи ще прегледат правните въпроси, методите за използване на механизма за конфискация на активи и разновидностите по какъв начин най-добре да се пренасочат замразените съветски активи към Украйна.

На една от срещите представители на Германия, Франция, Италия и Европейския съюз обявиха, че е належащо деликатно да се реши законосъобразността на конфискацията на активи, показва още FT. Няколко европейски министри предложиха да се резервира високо равнище на секретност при разискването. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР