САЩ са подготвяли отговор, ако Русия използва ядрено оръжие срещу

...
САЩ са подготвяли отговор, ако Русия използва ядрено оръжие срещу
Коментари Харесай

NYT: САЩ не са готови да използват ядрено оръжие в отговор на евентуален удар на Русия по Украйна

Съединени американски щати са подготвяли отговор, в случай че Русия употребява нуклеарно оръжие против Украйна. Този отговор обаче е " неядрен ", пише The New York Times.

Пикът на безпокойството от допустима съветска нуклеарна офанзива е бил през октомври 2022 година, когато се е считали, че Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През може да употребява " нуклеарно оръжие " против Украйна.

NYT написа, че в продължение на няколко седмици през октомври 2022 година Белият дом е бил обзет от рецесия. Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в се е страхувала, че Москва може да употребява тактически нуклеарни оръжия на бойното поле.

Загрижеността на Белия дом е била толкоз огромна, че са се събрали специфични групи, с цел да дефинират какъв може да бъде отговорът на Съединени американски щати, съгласно източници на NYT.

Байдън е декларирал, че отговорът би трябвало да бъде " неядрен ", само че реакцията, съгласно представители на администрацията на президента на Съединени американски щати, е трябвало да бъде трагична - евентуално " стандартна офанзива против единици, изстреляли нуклеарни оръжия ".

Белият дом счита, че потреблението на нуклеарни оръжия в отговор може да насърчи Путин и други властнически страни да употребяват нуклеарни арсенали. CNN заяви по-рано, че в края на 2022 година Съединени американски щати са почнали " прецизна подготовка " за възможен удар на Русия по Украйна с нуклеарно оръжие, което би било първата нуклеарна офанзива по време на война, откогато Съединени американски щати хвърлиха атомните бомби над Хирошима и Нагасаки преди близо 80 години. Това са показали двама високопоставени чиновници на администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в.

" Това, което накара администрацията на Байдън да доближи до такава изненадваща оценка, не е един индикатор, а цялост от събития, разбори и - което е от решаващо значение - извънредно сензитивна нова разследваща информация ", са показали източниците.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР