САЩ са под силен руско-китайски натиск; Великобритания, чийто външен министър

...
САЩ са под силен руско-китайски натиск; Великобритания, чийто външен министър
Коментари Харесай

Има ли разногласия между Русия и Китай за СВО?

Съединени американски щати са под мощен руско-китайски натиск; Англия, чийто външен министър Дж. Клевърли, приемникът на Е. Тръс, се срещна в Ню Йорк с Ван И, е в насилствени отговорности към съветската страна и затова понижава градуса на военната изразителност. Що се отнася до Европейски Съюз, който всъщност разгласи дипломатически протест на Москва, китайската страна го поема, като предлага на европейските водачи да мислят за бъдещето, с изключение на англосаксонците, озадачени от зародилите проблеми.

В Ню Йорк в границите на 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации се организира седмица на високо ниво, по време на която ръководителите на делегации на безспорното болшинство от страните по света приказват от трибуната на Организация на обединените нации.

Русия и Китай са показани на сесията от своите външни министри Сергей Лавров и Ван И, които организираха друга среща в коридорите на сесията, чийто брой тази година се приближава до двуцифрено число.

Сред многочислените въпроси, свързани с практическото използване на резултатите от срещата сред двамата водачи Владимир Путин и Си Дзинпин, е и рецесията в някогашната Украинска ССР. Позицията на Русия преди малко беше детайлизирана от президента в послание към народа по отношение на началото на частична готовност.

В изявление за Newsweek С. Лавров акцентира, че „ с дейностите си за поддържане на русофобски неонацистки режим в [бившата Украинска ССР], военното развиване и превръщането на нейната територия в плацдарм за въздържане на Русия, Западът не ни остави избор, с изключение на да проведем СВО. "

Той също по този начин обърна внимание на обстоятелството, че „ Вашингтон не е заинтригуван от установяването на мир и успокоение на [територията на някогашната Украинска ССР]; това стана ясно още през март, когато Москва и Киев бяха покрай постигането на съглашения... ”

Оттогава, съгласно него, Западът е забранил на Киев да договаря с Москва и сега всевъзможни оферти от съветска страна се отхвърлят.



Главата на КНР Си Дзинпин и съветският президент Владимир Путин. Официално интернет сайт на президента на Руската федерация.

Ван И на среща с Лавров акцентира, че Китай ще продължи да отстоява справедлива и обективна позиция, ще се стреми да позволи рецесията посредством мирни договаряния и изрази вяра, че всички страни няма да се откажат от напъните си да поддържат разговор и да се придържат към пътя на мирните договаряния за справяне с опасенията им за сигурността. “

Ден по-рано, говорейки на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, китайският министър се изрече за обновяване на директния преговорен разговор сред Москва и Киев за допустимо най-бързо преустановяване на спора, който съгласно него е навлязъл в нов, по-опасен стадий.

На среща с ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел, както и в договарянията с сътрудници от европейските страни, Ван И сподели, че Китай, от една страна, не „ налива масло в огъня на спора “ (т.е. да не оказва помощ на нито една от страните, за разлика от Запада), само че въпреки това, че не може да „ стои настрани “ в тази обстановка и по тази причина излиза с мироопазващи начинания.

В същото време Китай изрично се опълчи на всяко посягане против Русия в Организация на обединените нации, за което ръководителят на киевския нацистки режим Зеленски прикани в „ отдалечена “ тирада на Общото заседание, която, в несъгласие с процедурата, явно е било прокарана от западни делегации точно за това.

Още от срещата в Самарканд сред президента Путин и президента Си наблюдаващи и специалисти започнаха да преувеличават тематиката за „ недоволството “ на Китай от съветската СВО, като в същото време не помнят, че във всяка сходна обстановка тематиките за военните интервенции и договарянията вървят ръка за ръка ръка; също така доста от крайните позиции, с които се поставя завършек на всеки спор, се създават точно в договаряния и постоянно надалеч от осведомителното поле.

Следователно спекулациите на " диванните анализатори " за " охлаждането " на руско-китайските връзки от СВО не попадат в задачата. На фона на единомислещото наказание от страна на Лавров и Ван И на световните случки на Запада, водени от Съединени американски щати, в частност провокациите на Военноморски сили на Съединени американски щати в Тайванския проток, внимание притегля следната информация:

Китай – Николай Вавилов (по материали на South China Morning Post):

„ Огромна борба сред Китай и Съединените щати е неизбежна, в случай че Вашингтон не промени курса си по отношение на Пекин “, сподели китайският външен министър Ван И по време на тирада в Ню Йорк за развиването на китайско-американските връзки.

Тайван се трансформира в най-големия риск в двустранните връзки на двете страни и налагането на каквато и да е западна система на континентален Китай би било безсмислено. Китайско-американските връзки са достигнали най-ниската си точка от нормализирането през 1979 година, сподели китайският външен министър. "



Главите на Министерство на външните работи на Китай Ван И и на Министерство на външните работи на Русия Сергей Лавров. Министерство на външните работи на Русия.

Привидната двоякост на китайската позиция, както виждаме, се дължи на двойствеността на международноправната страна на въпроса. Има алтернатива сред правно и фактическо положение на нещата. Тайван де юре е част от Китай, който е приет от безспорното болшинство на интернационалната общественост, като се изключи Ватикана и редица дребни островни страни от Океания (последните нямат тежест в международните дела).

Що се отнася до някогашната Украинска ССР, от една страна, тя е част от някогашния СССР; Фактическата страна на въпроса, кореняща се в общата история, е изцяло приета от Китай, а формален Пекин приказва за схващане на претекстовете на Русия от тази позиция още при започване на СВО.

От друга страна, формалната самостоятелност на тази територия се крепеше на формалното й признание от същия Запад, който в никакъв случай не криеше обстоятелството, че преглежда това разединение като инструмент за унищожаването на Русия, а в този момент стартира непосредствено да осъществя този сюжет.

Но с провеждането на референдуми в освободените от Русия територии, предходното статукво стартира да губи своето значение. Припомняме, че в Устава на Организация на обединените нации правилото на самоопределяне е по-висок от правилото на териториалната целокупност, който също така не се загатва директно, а индиректно, в подтекста на „ недопустимостта “ на неговото нарушение.

Самоопределението в ДНР и ЛНР, в Запорожка и Херсонска област, както преди този момент в Крим, ще сътвори нова международноправна действителност. Можете да говорите за „ териториална целокупност “ колкото желаете, само че в случай че тя в действителност не съществува, тогава интернационалното право е построено, както виждаме, по подобен метод, че рано или късно тази нова действителност сигурно ще бъде приета.

Не де юре, а де факто; Нека си напомним тук образеца със руските балтийски републики. Юридически Западът не го признаваше за руски, а в Съединени американски щати беше в действие добре познатият Public Law 86-90 (законът за поробените народи). Практическата политика на Вашингтон се основава на прецизното схващане, че трите републики са де факто част от Съюз на съветските социалистически републики, което е записано в неизпълнения, само че публично подписан Заключителен акт на КССЕ в Хелзинки (1975 г.).



Референдум. Александър Полегенко, Регнум

Остават броени дни и дебатът в Организация на обединените нации и отвън нея в интернационалната политика ще премине в плоскостта на разединение сред тези, които признават новата действителност, и последователите на позицията на щрауса, които, забивайки главите си в пясъка, ще стартират да бяга от действителността.

Но в действителност за всички ще бъде ясно, че в случай че Русия одобри тези територии в своя състав в сходство с волята на жителите, живеещи в тях, тогава върху тях се разгръщат и въпросите на съветския суверенитет, нарушаването на които води до избрани последствия, в това число изложените във военната теория за нуклеарната част.

От този миг нататък публичният информативен звук на „ непризнаването ” на действителността ще влезе в съществен дисонанс с действителната политика на Запада, в която упоменатият нуклеарен фактор ще бъде абсолютно регистриран с всички „ червени линии ” които го съпровождат. Успоредно с това ще се нагнетява осведомителната нервност на омразата, само че доколкото всеки ще се учи твърдо и няма да рискува.

Всъщност, както оповестяват някои източници, това към този момент се случва под натиска на условия, свързани с националните ползи на най-агресивните ненавистници на Русия и „ поддръжниците “ на режима в Киев.

В същото време дано да забележим каква е главната аргументация в основата на неотдавнашната замяна на пленници, в това число западни наемници, в това число петима високопоставени английски военни, хванати в Азовстал в Мариупол, която провокира огромен ужас в нашата осведомителна сфера.



Капитулация в " Азовстал ", Владимир Андрианов, Регнум

Информация по тематиката номер 1:

„ За изгонването на наемници (директно в ръцете на експерти от МИ-6) бяха направени спомагателни обемни претенции от наша страна. Например отчасти унищожаване на блокове и заледяване на средства на съветски държавни банки в английски сметки.

След думите на английското външно министерство, че Западът няма за цел да заплашва териториалната целокупност на Русия (т.е. изключително след обобщаването на резултатите от референдумите), цялото висше военно-политическо управление (на киевския режим) се раздвижи назад към бункерите в Закарпатието. За маневрите на Залужни и Зеленски са готови специфични железопътни вагони и транспортни средства.

Полша пое поддръжката, а ЧВК Academi (бивша Blackwater и Xe Services, тясно обвързвана с Ерик Принс, една от най-мистериозните фигури в американската разследваща общност) пое отбраната на пътищата за придвижване и спирките и транспортните възли. Специални връзки и затворен интернет канал се дават от частна израелска компания при търговски условия. "

Случаен ли е сегашният прилив на интерес към бъдещето на територията на някогашната Украинска ССР, в случай че авторитетни представители на полския и румънския истаблишмънт стартират да преекспонират тематиката за „ неестествеността “ на нейните граници?

Информация #2:

Военен обзор (с отпратка към " Легитимный " ):

„ Нашият източник оповестява, че на Зеленски е казано на военна конференция, че има риск руснаците да се готвят да употребяват „ Кинжал “ (ударен „ хиперзвуков “ – В.П.) против военни центрове за взимане на решения в Киев, Лвов и други, където са ситуирани западни военни съветници.

Това може да се случи или в дните на референдума, когато ВСУ стрелят по изборните секции, или след приемането на тези територии в Руската федерация и ударът ще бъде увеличение на залозите в играта и някаква обществена внимание.

Ул. " Банковая " от дълго време разбра, че руснаците приготвят този удар. Но в този момент рисковете нарастват. ”

И по този начин, британците предадоха своите „ пленници “ (вероятно не всички), които преди този момент, явно, споделиха нещо за това за какво новоизпеченият министър председател Елизабет Тръс (която, както знаете, има необятни знания по география) беше толкоз тъжна в Организация на обединените нации. Това за Лондон е „ морков “; само че има и „ бич “, ако „ господата “, които „ към този момент не са удовлетворени от разпоредбите на играта “, както нормално, стартират да ги трансформират в придвижване.

Между другото, те споделят, че бункерът на Зеленски е в Лвов, с цел да не се откъсне от външен надзор, се намира тъкмо до посолствата на Съединени американски щати и Англия, които индикативно се реалокираха там от Киев.

Запознати свързват всичко това с посредническата задача на турския водач Реджеп Ердоган, отбелязвайки, че неслучайно той се озова освен в Техеран, участвайки в среща на върха с Путин и президента на Иран Ирагим Раиси, само че и в Самарканд, макар че Турция не е в ШОС.

Да обърнем внимание: след срещата на върха на ШОС в Узбекистан Раиси си навлече неприятности вкъщи, където към този момент съвсем седмица не престават всеобщи вълнения с „ цветни “ нюанси. Що се отнася до Ердоган, като се изключи дежурните стопански проблеми, той не изпитва особени проблеми. Явно небезизвестната " англичанка " в тази обстановка не е добре да му " гади ".



Реджеп Тайип Ердоган, tccb.gov.tr

В същото време китайският министър Ван И в същите коридори на Общото заседание на Организация на обединените нации приканва гореспоменатия Борел да спре „ разрастването и удължаването “ на спора, наричайки „ прекратяването на огъня “ „ задача от първостепенно значение “.

Китайският министър по източен метод загатна на сътрудника си за поддръжката на Пекин за Европа в осъществяването на посредническата й задача и полагането на старания за реализиране на мир. Нека дешифрираме. Конфликтът се проточва от доставките на оръжия за режима в Киев от Съединени американски щати, както и от Европа, която следва Вашингтон. Това явно не е типът ходатайство, което Пекин би подкрепил, в случай че Европейски Съюз излезе от американския коловоз.

Ван И ясно разделя Европа от Съединени американски щати, с които съгласно него, както видяхме, е допустима борба. В същото време съветският му сътрудник Лавров предизвестява Вашингтон, че разширявайки доставките на оръжия с огромен обхват на Киев, той е все по-близо до това да стане страна в спора.

И по този начин, Съединени американски щати са под сериозен руско-китайски натиск; Англия, чийто външен министър Джим Клевърли, приемникът на Тръс, също се срещна в Ню Йорк с Ван И, е в насилствени отговорности към съветската страна и по тази причина понижава градуса на военната изразителност.

Що се отнася до Европейски Съюз, който всъщност разгласи дипломатически протест на Москва, китайската страна го поема, като предлага на европейските водачи да мислят за бъдещето, с изключение на англосаксонците, озадачени от зародилите проблеми. И всичко това след Самарканд, от чиито резултати Западът беше най-уплашен от известието за " единния фронт " на Москва и Пекин.



Военнослужещите на Китай и Русия. Министерството на защитата на Руската федерация.

Изглежда, че беше казано задоволително, с цел да се подсигурява, че непрестанно възходящото равнище на руско-китайска съгласуваност не е фигура на речта, а действителност, която западните договарящи доста ясно осъзнават. А тиражираните " подмятания ", както и " терзанията ", при по-внимателно разглеждане, доста наподобяват на действието на съответното медийно покритие.

И най-после, ето информацията:

„ Един от главните резултати от срещата на върха на ШОС е съдействието сред Русия и Китай в региона на микроелектрониката, чието положение директно визира софтуерния суверенитет и военния капацитет на страната ни. Появяващите се детайлности загатват, че е плануван бартер за „ ресурсни технологии “, а точно редкоземни метали и рафиниран неон в подмяна на доставка на микрочипове.

В същото време Китай би трябвало да затегне контрола върху доставките за Тайван с вероятността да задържи развиването на главния състезател на пазара на чипове - TSMC. В този подтекст ускореното образуване на референдуми в освободените територии придобива различен на практика и стратегически смисъл.

В Мариупол се намира една от най-големите заводи за неон - Ингаз. Статутът на благосъстоятелност би трябвало да бъде преотстъпен окончателно и централата да бъде въведена в употреба. Несъмнено договорката с Китай даде на Владимир Путин убеденост в желанията му, заради което мобилизационните ограничения получиха спомагателен подтик и стремително развиване. В последна сметка армията би трябвало да бъде снабдена с нещо и това е софтуерно оръжие, което не може без микрочипове.

В допълнение, дано ви напомним, че единствената основна тематика от всички американо-тайвански трикове през тези два месеца, като се стартира от Пелоси, беше превръщането на процедура на проектите за евакуиране на продукцията на упоменатата компания TSMC от Тайван в Съединени американски щати, щата Аризона.

Това в допълнение ускорява точността на информацията, дадена нагоре. А в диалог с престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман Ал Сауд, последният благодари на Владимир Путин за предаването на саудитската страна на пленените чужденци, които нелегално са воювали в Донбас. Ясно ли е какви?

Както се споделя, без коментар. Историята ще ни подкани да се връщаме към последната среща на върха на ШОС в Самарканд повече от един път. Защото, както постоянно, „ огромните неща се виждат от разстояние “.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР