САЩ са обнадеждени от усилията на ЕС да увеличи разходите

...
САЩ са обнадеждени от усилията на ЕС да увеличи разходите
Коментари Харесай

Според посланика на Вашингтон в НАТО Тръмп застрашава безотговорно американските войници

САЩ са обнадеждени от напъните на Европейски Съюз да усили разноските за защита след началото на съветската инвазия в Украйна
Американската посланичка в НАТО Джулиан Смит дефинира през днешния ден като " рисково и безконтролно ", изявлението на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп по отношение на разноските за защита в Алианса, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Насърчаването на Кремъл да нападна който и да е съдружник на НАТО или територията на Алианса в действителност заплашва нашите бойци: американските бойци и бойците на нашите съдружници ", съобщи Смит в Брюксел.

Тръмп, най-вероятният претендент за президент на Съединени американски щати от Републиканската партия на изборите през ноември, съобщи в събота по време на предизборно събитие в щата Южна Каролина, че ще " насърчи " Русия " да прави каквото си желае " със страните от НАТО, които не изразходват задоволително средства за защита.

Съюзите като НАТО " са основни за външната политика на Съединени американски щати. Те не са благотворителни планове. Те служат директно на американските ползи, а също на ползите на нашите съдружници ", съобщи Смит.

Тя добави, че Вашингтон е окуражен от напъните на Европейския съюз да усили разноските за защита след началото на съветската инвазия в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР