САЩ са готови да се ангажират с Иран без предварителни

...
САЩ са готови да се ангажират с Иран без предварителни
Коментари Харесай

САЩ са съгласни да преговарят с Иран без условия

САЩ са подготвени да се ангажират с Иран без предварителни условия за нуклеарната му стратегия, само че би трябвало да видят, че страната се държи като " естествена нация ", съобщи американският държавен секретар Майк Помпео, представен от Reuters.
Иранският президент Хасан Рухани сподели в събота, че Иран е подготвен да договаря, в случай че Вашингтон прояви почитание, само че сподели, че Техеран няма да бъде принуждаван да води договаряния.
В явно намаляване на предходната си позиция, Помпео сподели, когато е запитан за забележките на Рухани: " Готови сме... да участваме в диалози без предварителни условия, подготвени сме да седнем (на масата за преговори). "
Той обаче сподели, че Вашингтон ще продължи да работи за " преустановяване на зловредната активност " на Иран в Близкия изток.
Помпео напомни, че американският президент Доналд Тръмп от дълго време споделя, че е подготвен да приказва с Иран.
" Със сигурност сме подготвени да проведем този диалог, когато иранците могат да потвърдят, че желаят да се държат като естествена нация ", сподели Помпео на взаимна конференция със своя швейцарски сътрудник в южния швейцарски град Белинзона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР