САЩ са готови да разгледат възможността за доставката на Украйна

...
САЩ са готови да разгледат възможността за доставката на Украйна
Коментари Харесай

САЩ обмислят доставката на оръжия за Украйна, с които да удари руски летища

САЩ са подготвени да прегледат опцията за доставката на Украйна на въоръжения със междинен обхват, способни да нанасят удари по летища на територията на Руската федерация, на които са основани съветски военни самолети.

Това стана ясно по време на среща на група военни наблюдаващи със зам.-министъра на защитата на Съединени американски щати Катлийн Хикс,. На Хикс й беше заложен въпрос подготвени ли са Съединени американски щати да проучат вид, при който на Украйна да бъдат дадени оръжия, способни да поразяват военни летища в РФ.

" Да, ние ще продължим да сортираме вида средства, които украинците желаят, от гледната точка на това да имат по-голяма далекобойност и отдалеченост ", отговори Хикс. В същото време тя сподели да не се избързва и да се изчака обнародването на президентските решения по отношение на другите пакети военна помощ за Киев.

Зам.-министърът на защитата на Съединени американски щати добави, че тези пакети се придвижват доста бързо, резултат ще има безусловно в " идващите дни ", разясни тя.

На въпрос за уточняване това значи ли, че на украинските въоръжени сили ще бъдат дадени оръжия с по-голяма далекобойност, в сравнение с тези, които е получавала по-рано, Хикс отговори: " Да ".

Тя добави, че Съединени американски щати ще пордължат да дават на Украйна разследваща информация и да доставят муниции.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР