САЩ са готови да предприемат военна операция за потушаване на

...
САЩ са готови да предприемат военна операция за потушаване на
Коментари Харесай

САЩ се готвят за война във Венецуела, но искат мирна смяна на властта

САЩ са подготвени да подхващат военна интервенция за потушаване на напрежението във Венецуела, предизвести американският държавен секретар Майк Помпео.
" Военна интервенция е допустима. В случай, че се появи сходна нужда, Съединени американски щати ще подхващат дейности ", сподели Помпео за телевизия Fox Business.
Държавният секретар на Съединени американски щати означи, че Вашингтон се пробва да направи всичко допустимо, с цел да избегне насилието. " Бихме предпочели кротичък преход на властта, при който Мадуро да напусне поста си и да бъдат проведени нови избори ", съобщи Помпео.
По думите му вероятно арестуване на водача на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо би довело до " забележителна ескалация " на ситуацията и би принудило Съединени американски щати да реагират.
След вчерашния несполучлив опит за прелом напрежението в карибската страна продължава да пораства. Опозицията и последователи на президента Николас Мадуро се включиха в всеобщи демонстрации.
Държавният секретар на Съединени американски щати ще беседва по телефона с съветския министър на външните работи Сергей Лавров поради напрежението във Венецуела, заяви съветникът на президента Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност Джон Болтън, представен от Reuters.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР