САЩ са готови да предприемат и други действия, заяви американският

...
САЩ са готови да предприемат и други действия, заяви американският
Коментари Харесай

САЩ предприемат други действия след нападения на свързани с Иран групировки срещу американски сили в Ирак и Сирия

САЩ са подготвени да подхващат и други дейности, съобщи американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в след набези на свързани с Иран групировки против американски сили в Ирак и Сирия, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 764
Изявлението се съдържа в писмо до ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън, което е било изпратено нощес. 

Вчера американски изтребители нанесоха въздушни удари в източната част на Сирия, напомня Ройтерс.

Говорителят на Съвета по национална сигурност към Белия дом Джон Кърби съобщи, че при ударите в Сирия са били унищожени ресурси от муниции на иранските Гвардейци на Революцията, оповестява Франс прес. Тази интервенция е оказала доста въздействие върху способността на обвързваните с Техеран групи в района да правят набези, добави той.

Вашингтон е знаел, че тези муниции ще бъдат употребявани в поддръжка на милиции, изключително в Сирия. Целта е била да се смути провеждането на интервенциите им, " както и да ги разубедим, с цел да избегнем други набези ", означи Кърби.

От 17 октомври насам американските войски и техните съдружници в Ирак и Сирия са били обект на минимум 14 набези съгласно Пентагона. 21 от тях бяха леко ранени, а един военнослужещ умря в резултат на сърдечен удар, до момента в който опитвал да отиде на несъмнено място, написа Българска телеграфна агенция.

Свързани с Иран въоръжени групи заплашиха да атакуван американските бази в Близкия изток поради поддръжката на Вашингтон за войната на Израел против " Хамас ", напомня Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР