САЩ са готови да предоставят на афганистанските правителствени сили повече

...
САЩ са готови да предоставят на афганистанските правителствени сили повече
Коментари Харесай

САЩ ще доставят на Афганистан над 40 бойни хеликоптера

САЩ са подготвени да дават на афганистанските държавни сили повече от 40 бойни хеликоптера и седем многоцелеви бойни самолета. Това заяви представителят на службата за сигурност на Афганистан Аджмал Шинвари, представен от ТАСС.

По време на състоялата се преди дни аудиенция на президента на Афганистан Ашраф Гани във Вашингтон Съединени американски щати се ангажираха да доставят на афганистанската войска 45 хеликоптера " Блек хоук " (Black Hawk) и седем многоцелеви бойни самолета А-29 " Супер Тукано " (A-29 Super Tucano), създадени от бразилската компания " Ембраер " (Embraer), сподели Шинвари, представен от афганистанската телевизия " 1 Ти Ви ".

Телевизия " Толо Нюс " заяви през вчерашния ден, че американски представители са дали обещание също 200 военни експерти, множеството от които работят в региона на обслужването на бойни самолети, " да останат в Афганистан до края на септември тази година ".

На срещата с афганистанския си сътрудник Ашраф Гани на 25 юни във Вашингтон американският президент Джо Байдън съобщи, че партньорските връзки сред Вашингтон и Кабул не завършват с изтеглянето на американските войски и ще бъдат поддържани.

На 14 април Байдън разгласи проектите си да стартира изтеглянето на американските войски от Афганистан през май и да го приключи към 11 септември, отбелязва ТАСС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР