САЩ са единствената свръхсила в света и водеща демокрация, която

...
САЩ са единствената свръхсила в света и водеща демокрация, която
Коментари Харесай

САЩ са единствената суперсила в света: Байдън

САЩ са " единствената свръхсила в света " и " водеща народна власт ", която играе решаваща роля в поддръжка на съдружниците си по света, съобщи президентът Джо Байдън.

В послание към възпитаниците на Военната академия на Съединени американски щати в Уест Пойнт, Ню Йорк, Байдън похвали ролята на военните в " опълчването на тираните " по света и " отбраната на свободата и откритостта ".

" Благодарение на въоръжените сили на Съединени американски щати ние вършим това, което единствено Америка може да направи като незаменима нация, единствената свръхсила в света и водещата народна власт в света ", съобщи той.

" Никога не забравяйте: Америка е най-силна, когато водим освен с образеца на нашата мощ, само че и със силата на нашия образец. Можете да ръкопляскате за това. "

Байдън удостовери още веднъж уговорката на Вашингтон да поддържа съдружниците си по света, като открои Израел и Украйна.

" В Украйна не водят война американски бойци. Решен съм да запазя това. Но ние сме мощни с Украйна и ще бъдем с нея ", сподели президентът, като в същото време се нахвърли върху съветския си сътрудник Владимир Путин.

" Изправяме се против човек, който познавам добре от доста години, един жесток тиранин. Ние не можем - ние - и няма - няма да се оттеглим ", съобщи Байдън.

Американският водач нееднократно е правил обидни забележки във връзка с съветския водач, като преди този момент го е определял като " деспот ".

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР