САЩ са далеч по-враждебно настроени към аборта от всяка друга

...
САЩ са далеч по-враждебно настроени към аборта от всяка друга
Коментари Харесай

САЩ са най-враждебно настроени към аборта сред развитите държави по света

САЩ са надалеч по-враждебно настроени към аборта от всяка друга страна в развития свят, демонстрира социологическо изследване в 23-те най-големи страни в света, представено от " Гардиън ".

Сондажът на YouGov-Cambridge Globalism, който е извършен преди решението на американския щат Алабама тази седмица да одобри най-строгото законодателство против аборта в Съединени американски щати, разкрива, че 46% от американците са на мнение, че абортът е неприемлив спрямо 38%, които са на противоположното мнение.

Изследването слага Съединени американски щати наедно с разрастващи се страни като Индия (48-37%) и Турция (47-41%). Зад Съединени американски щати се подреждат Япония (41%); Полша (35%); Италия (30%); Испания (29%); Канада (26%); Германия (23%); Англия (17%); Франция (11%) и други

Поддръжниците на президента на Съединените щати са още повече против аборта: 78% от подкрепящите Тръмп споделят, че абортът е неприемлив, до момента в който 18% го утвърждават. В селските региони е доста по-висок процентът на тези, които са против аборта спрямо градовете.

Хората, които симпатизират на позициите на американския водач постоянно са тези, които желаят по-голяма набожност в публичния живот, да вземем за пример молебствия в учебните заведения.

По-образованият е по-вероятно да утвърди правото на дамата на аборт. По-възрастните са по-консервативни от по-младите по повод правото на дамата на аборт: 53% от тези на 55 година и повече са срещу спрямо 34% на възраст сред 18 и 24 година

Патриотите са по-враждебно настроени към аборта в съпоставяне със междинния американец. От тези, които показват Съединени американски щати като най-хубавата страна в света, 65% са срещу абортите.

Средният Запад е районът в Съединени американски щати, където най-негативно гледат на аборта (49%). /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР