САЩ са близо до одобряване на прехвърлянето на ракетни системи

...
САЩ са близо до одобряване на прехвърлянето на ракетни системи
Коментари Харесай

Wall Street Journal: САЩ скоро ще предоставят ракети ATACMS на Украйна

САЩ са покрай одобрение на прехвърлянето на ракетни системи с огромен обхват ATACMS на Украйна, написа The Wall Street Journal. Тези ракети биха могли да извърнат хода на войната против съветските окупатори, настояват американски и европейски представители.
 
ATACMS има обхват от към 300 км, което е задоволително, с цел да разреши на украинските сили да поразяват съветски цели надалеч зад фронтовата линия. Президентът Байдън не е подписал прехвърлянето, частично заради опасенията на американските управляващи, че Украйна може да ги употребява, за удари по съветски територии и да ескалира спора, въвличайки в него Запада.
 
Длъжностни лица обявиха, че въпросът се преглежда на най-високо равнище. Американски и европейски специалисти обаче откриват признаци, че Белият дом, който преди този момент не желаеше да съобщи този вид въоръжение, е стигнал до заключението, че поддръжката за украинската опозиция е незабавно нужна през идващите седмици.
 
Но на фона на вътрешните разтърсвания в Русия, където създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин провежда несполучлив протест през уикенда, американските и европейските публични лица признаха, че в този момент може би е моментът да натиснат педала.
 
Ракетите ATACMS се изстрелват от РСЗО HIMARS, които на процедура стопираха съветското настъпление в Украйна с надалеч по-немощни муниции.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР