САЩ с нов пакет военна помощ за Украйна на стойност

...
САЩ с нов пакет военна помощ за Украйна на стойност
Коментари Харесай

САЩ с нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 600 милиона


Съединени американски щати с нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 600 милиона. На 14 август Съединените щати отпуснаха нова поддръжка в размер на 200 милиона $ (367 милиона лева).

Съединените щати са оповестили нов пакет от военна помощ за Украйна, чийто размер е 600 милиона $ (1.103 милиарда лева) Това е декларирала заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх, цитира РБК-Украйна.

„ Днес Департаментът афишира нов пакет от военна помощ, с цел да помогне на Украйна да се бори с Русия. Пакетът от 600 милиона $ включва съоръжение за подсилване на противовъздушната защита на Украйна, артилерийски муниции и други качества “, е допълнила тя.
Новият пакет от военна помощ на Съединени американски щати за Украйна ще включва:
-оборудване за поддръжка и консолидиране на системи за противовъздушна защита на Украйна;

-допълнителни муниции за високомобилни реактивни артилерийски системи (HIMARS);

-105-мм артилерийски снаряди;

-средства за радиоелектронна битка и противопоставяне на радиоелектронната борба;

-боеприпаси за заличаване на препятствия;

-оборудване за разминиране;

-поддръжка и съоръжение за образование.

На 14 август Съединените щати отпуснаха нова поддръжка в размер на 200 милиона $ (367 милиона лева). Той включва муниции за противовъздушна защита, артилерийски снаряди, противотанкови оръжия и доста други.

The Wall Street Journal заяви, че администрацията на Джо Байдън и неговите съдружници в Европа създават проекти за дълготрайна военна помощ на Украйна.

В същото време през вчерашния ден Съединени американски щати отпуснаха нов пакет от помощи за Украйна, чиято стойност е над 1 милиард $ (1.84 милиарда долара).
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР