САЩ, Русия, Афганистан, Китай и Индия са страните, които не

...
САЩ, Русия, Афганистан, Китай и Индия са страните, които не
Коментари Харесай

We Are The Mighty: Кои пет страни не могат да бъдат завоювани?

Съединени американски щати, Русия, Афганистан, Китай и Индия са страните, които не могат да бъдат завоювани. Това твърди ветеранът от Афганистан Ерик Милзарски в обявата си „ The 5 countries that are most impossible to conquer” в американското списание с патриотична устременост We Are The Mighty.

Съединените щати не могат да бъдат завладени освен поради най-мощните на планетата въоръжени сили, огромната територия и многочисленото население, само че и поради разрешаването на жителите да имат лично оръжие.

Невъзможността да бъде превзета Русия се свързва освен със суровите климатически условия, голямата територия и армията на страната, само че и с особеностите на популацията. „ Руснаците по-скоро ще унищожат страната си, в сравнение с да я оставят на някой завоевател”, написа изданието. Завоевателите би трябвало да се борят с „ всеки руснак в 11 часови пояси”.

WATM назовава Афганистан „ гробище на империи”. Това включва и сегашната единствена свръхдържава в света Съединените щати, Съветския съюз и най-голямата съществувала империя в света – Британската. Това се изяснява със комплицирания географски релеф на страната и нуждата да бъде подчинено изключително многонационалното население.

Като основна причина за невъзможността да бъде превзет Китай се сочи 1,3 милиардното население на страната. Допълнителни фактори се смятат огромната повърхност на страната, обусловените от пренаселеността болести, копиращата софтуерните постижения на другите страни стопанска система и като разследване мощните въоръжени сили.

Невъзможността за завоюване на Индия се изяснява с климатични и географски (Хималаите на североизток и пустините на северозапад) особености, а също и с „ военноморската стратегия”, предполагаща напълване на крайбрежните морски води с подводници, препятстващи вражеските кораби. „ Почти безграничните човешки запаси, религиозният прахуляк и милиардното население ги вършат заплашителен съперник на всеки фронт” – написа WATM.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР