САЩ реши да отмени договора за приятелство с Иран от

...
САЩ реши да отмени договора за приятелство с Иран от
Коментари Харесай

САЩ отмени договор с Иран от 1955, спиращ сегашни санкции

САЩ реши да анулира контракта за другарство с Иран от 1955 година откакто съдът на Организация на обединените нации разпореди частична анулация на глобите по отношение на Иран. Техеран твърди, че ограниченията нарушават контракта, който регламентира и предизвиква икономическите и консулските връзки сред двете страни. В отговор Съединени американски щати оповестиха, че приключват въпросния документ.

Върховният съд на Организация на обединените нации подреди на Съединените щати да отстранен глобите върху Иран, които засягат вноса на филантропични артикули и артикули и услуги, свързани с сигурността на гражданското въздухоплаване. Решението на Международния орган е правно обвързващо, само че администрацията на " Тръмп " съобщи, че Съединени американски щати приключват контракта от 1955 г, който Иран употребява като основа за своя иск в съда.

Американският държавен секретар Майк Помпео съобщи, че отдръпването от Договора за другарство е дълго отлагано решение и последвалият иск от страна на Иран е “неоснователен ". Помпео съобщи, че администрацията ще пристъпи към налагане на наказания, само че въпреки всичко ще направи изключения за филантропични интервенции и покупко-продажби за сигурност на полетите.  " Съединените щати са ангажирани интензивно по тези въпроси, без да обръщат внимание на каквото и да било произвеждане пред съда ", сподели той.

Същевременно съветникът по националната сигурност Джон Болтън съобщи, че администрацията се отдръпва и от още един документ -изменението на Виенската спогодба за дипломатическите връзки, която Иран или други страни биха могли да употребяват, с цел да съдят Съединени американски щати в трибунала в Хага.

Президентът Доналд Тръмп предприе ограничения за възобновяване на тежките наказания на Съединени американски щати против Иран през май, откакто се отдръпна от нуклеарното съглашение на Техеран със международните сили. Иран оспори глобите с дело, заведено през юли в Международния съд.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР