САЩ разпоредиха семействата на американските правителствени служители в Беларус да

...
САЩ разпоредиха семействата на американските правителствени служители в Беларус да
Коментари Харесай

САЩ: Напуснете страната

САЩ разпоредиха фамилиите на американските държавни чиновници в Беларус да изоставен страната. Причината е възходящото напрежение сред Вашингтон и Русия поради Украйна, предадоха международните организации.

По същите аргументи е отправено е и предизвестие към американците да не пътуват до Беларус. " Заради повишаването на необикновената и обезпокоителна съветска военна интензивност покрай границата с Украйна, американските жители, намиращи се в Беларус или обмислящи да пътуват до Беларус, би трябвало да бъдат наясно, че обстановката е непредвидима и в региона има засилено напрежение ", се споделя в известие на Държавния департамент.

Американската посланичка в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфилд упрекна Русия, че желае да разположи при започване на февруари над 30 000 бойци в Беларус, покрай Украйна. " Имаме доказателства, че Русия има намерение да усили наличието си на повече от 30 000 военнослужещи " в Беларус, покрай границата с Украйна, при започване на февруари, съобщи тя на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Те ще се намират " на по-малко от два часа на север от Киев ", означи тя и добави, че Русия е разположила в Беларус 5000 бойци, в това число специфични сили, с ракети и с батареи за противовъздушна защита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР