САЩ разполагат с разузнавателна информация, потвърждаваща твърдението на терористичната организация

...
САЩ разполагат с разузнавателна информация, потвърждаваща твърдението на терористичната организация
Коментари Харесай

Вашингтон предупредил Москва за терористичната атака седмици по-рано

САЩ разполагат с разследваща информация, потвърждаваща изказванието на терористичната организация " Ислямска страна ", че тя е виновна за нападението в концертна зала в Подмосковието, съобщи Ройтерс, като се базира на американски представител.

Съединени американски щати са предизвестили Русия през последните седмици за допустима офанзива. " Предупредихме руснаците по съответния метод ", е споделил източникът, поискал да резервира анонимност, без да заяви детайлности, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въоръжени мъже в камуфлажни облекла откриха нощес пукотевица с автомати по хора, пристигнали на концерт на рокгрупата от руско време " Пикник ". По най-нови данни при нападението са били убити над 60 души и ранени 145 души, към 60 от които са в сериозно положение. Отговорност за офанзивата пое групировката " Ислямска страна ".

" Ислямска страна " съобщи, че нейни бойци са направили нахлуване на многолюдно събитие в покрайнините на Москва, като са " умъртвили и ранили стотици и са предизвикали тежки опустошения, преди да се изтеглят безвредно в базите си ".

Русия към момента не е съобщила кой съгласно нея е виновен за този акт.

Нападението против зала " Крокус сити хол ", на към 20 км от Кремъл, става единствено две седмици откакто посолството на Съединени американски щати в Русия предизвести, че " екстремисти " възнамеряват в най-скоро време нахлуване в Москва.

Часове преди предизвестието на посолството съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) заяви, че е осуетила офанзива против московска синагога от  страна на клона на " Ислямска страна " в Афганистан (известен като " ИД-Хорасан " или ИДИЛ-К), който има за цел основаването на халифат на територията на Афганистан, Пакистан, Туркменистан, Таджикистан, Узбекистан и Иран, отбелязва Ройтерс.

Руският президент Путин промени хода на гражданската война в Сирия, като се намеси през 2015 година в поддръжка на президента Башар Асад против опозицията и " Ислямска страна ".

Съединени американски щати, европейски, арабски страни, някогашни руски републики и доста други страни, както и Съветът за сигурност Организация на обединените нации, обявиха, че са потресени от случилото се и показаха съболезнования и състрадание. Съветникът на украинския президент Зеленски - Михайло Подоляк -отрече всякакво украинско присъединяване. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР