САЩ разглеждат различни варианти за спиране на строителството на газопровода

...
САЩ разглеждат различни варианти за спиране на строителството на газопровода
Коментари Харесай

САЩ обсъждат различни варианти за спиране на „Северeн поток 2“


Съединени американски щати преглеждат разнообразни разновидности за прекъсване на строителството на газопровода „ Северен поток 2 “, това е декларирал сътрудникът на президента на страната по националната сигурност Джон Болтън в границите на конференция на Wall Street Journal, излъчена от тв C-Span и на които се базира РИА Новости.

„ Обмисляме редица разновидности за основаване на спънки при реализирането на плана „ Северен поток 2 “, е споделил Болтън на конференция, оповестява и Интерфакс.

По-рано почитан източник от държавния департамент на Съединени американски щати сподели, че задържането на корабите на военноморските сили на Украйна в Керченския проток за нарушение на съветската граница би трябвало да накарат Европейски Съюз да се откаже от „ Северен поток 2 “. Външният министър на Германия към този момент освен това акцентира, че случаят в Черно море няма да промени отношението на Берлин към строителството на газопровода. Един от претекстовете на Германия е, че тя е получавала съветски природен газ и по времето на студената война.

Германия, която има най-голямата стопанска система в Европейски Съюз поддържа „ Северен поток 2 “ Министърът на външните работи Хайко Маас след случая в Керченския проток съобщи, че „ Северен поток 2 “ е търговски план и нито една от страните няма да завоюва, в случай че немски или други европейски компании се откажат от присъединяване в него.

Проектът „ Сверен поток 2 “ планува строителство на две тръби за транспорт на природен газ с потенциал от 55 милиарда куб м газ годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия.

Срещу плана главно се афишира Украйна, заради опасения за загуба на приходите от преноса на съветски газ. Срещу този план се оповестиха също по този начин Полша, Латвия и Литва, както и Съединени американски щати, които целят заемане на избран дял от газовия пазар в Европа посредством свои планове за полутечен природен газ.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР