САЩ продължават да наблюдават предизвикващите безпокойство премествания на въоръжените сили

...
САЩ продължават да наблюдават предизвикващите безпокойство премествания на въоръжените сили
Коментари Харесай

Пентагонът е разтревожен от преместванията на войски на Русия по границата с Украйна

САЩ не престават да следят предизвикващите безпокойствие премествания на въоръжените сили на Русия по границата с Украйна. Това означи представителят на Пентагона Джон Кърби, представен от ТАСС.

" Продължаваме да следим предизвикващите безпокойствие премествания на съветски военни в западните райони на Руската федерация и към Украйна ", уточни той и настоя: " Призоваваме ги да изяснят желанията си. "

Говорителят на американското военно ведомство добави, че Съединени американски щати не престават да наблюдават обстановката.

Той също по този начин означи, че не има намерение да разяснява възможни проекти на Москва в светлината на американските данни за преместването на съветските войски и да разкрива информация от разследващите служби на Съединени американски щати в тази връзка.

По думите на Кърби Вашингтон приканва Москва " да съблюдава Минските съглашения и да зачита териториалната целокупност и суверенитета на Украйна ".

" Призоваваме Русия да бъде по-прозрачна в своите планове ", заключи той.

Той също по този начин акцентира, че Вашингтон е смутен за тактиката на китайските военни в Индо-Тихоокеанския район и от хипотетичните опити на Пекин да подчини други страни.

По думите му Вашингтон е " смутен за възходящите заплашванията и насилствени дейности в Индо-Тихоокеанския район от страна на китайските военни ", както и от употребяваната от Китай " тактичност на насила по целия свят, употребяваща стопански способи за покоряване на други страни на неговата воля и... ползи ".

" Напълно сме ангажирани да запазим Индо-Тихоокеанския район свободен и отворен. Ще работим за това дружно с нашите съдружници и сътрудници ", добави Кърби, разяснявайки по искане на публицист информации, съгласно които китайските военни по време на маневри отработват удари от въздуха по макети на американски самолетоносачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР