САЩ преразглеждат дали да върнат подкрепяните от Иран йеменски хуси

...
САЩ преразглеждат дали да върнат подкрепяните от Иран йеменски хуси
Коментари Харесай

САЩ може да върнат хусите в списъка с терористи

САЩ преразглеждат дали да върнат подкрепяните от Иран йеменски хуси в листата с терористични организации, оповестява " Блумбърг ".

Причината е, чекато възмездие за войната в Газа.

" След неотдавнашното пленяване на цивилни от хусите, а в този момент и на пиратството на транспортен съд в интернационалните води, ние започнахме разглеждане на на евентуални терористични обозначения и ще обмислим други варианти дружно с нашите съдружници и сътрудници " , съобщи представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби във вторник.

Кърби сподели, че отвличането на Galaxy Leader, благосъстоятелност на поделение на Ray Shipping Group на израелския предприемач Рами Унгар, е " очевидно нарушаване на интернационалното право " и назова присъединяване на Иран недопустимо.
 Два кораба се отклониха в Червено море, откакто хутите отвлякоха автовоз
Два кораба се отклониха в Червено море, откакто хутите отвлякоха автовоз

Те принадлежат на същата компания като отвлеченият Galaxy Leader

" Иран е съизвършител в неговата материална поддръжка и неговото поощряване на силите на хутите, които направиха завладяването - безусловно недопустимо ", сподели той.

Говорител на хусите сподели, че израелските кораби ще продължат да бъдат ориентирани, до момента в който не завърши военната интервенция на страната против Хамас. Израел стартира акция против " Хамас " - която Съединени американски щати и Европейският съюз дефинираха като терористична организация - след смъртоносната офанзива на въоръжените групировки на 7 октомври.

Те също са атакували уеб сайтове в Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия с дронове и ракети - в това число през 2019 година, когато за малко нокаутираха половината от производството на нефт в кралството.
 Съединени американски щати упрекват Иран: Не работи за мир в Йемен, продължава да поддържа хусите
Съединени американски щати упрекват Иран: Не работи за мир в Йемен, продължава да поддържа хусите

Няма доказателства, че Техеран желае градивно разрешаване на спора

Администрацията н а Тръмп дефинира хусите като задгранична терористична организация през януари 2021 година

Администрацията на Байдън прекласифицира групировката през февруари 2021 година, заявявайки, че това ще помогне " да се подсигурява, че съответните политики на Съединени американски щати не попречват помощта за тези , които към този момент страдат от това, което се назовава най-лошото в света филантропична рецесия. "

Търговският транспортен съд Galaxy Leader " беше нелегално високомерен от въоръжени лица благодарение на хеликоптер " на 19 ноември и в този момент се намира в пристанищната зона на Ходейда в Йемен , сподели притежателят на кораба. 
 Къде се намира отвлеченият танкер с двамата българи?
Къде се намира отвлеченият танкер с двамата българи?

Кои са похитителите му?

Министерство на вътрешните работи удостовери, че Това са капитанът и помощник-капитанът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР