САЩ преразгледаха оценките си за заплахата, идваща от Москва, и

...
САЩ преразгледаха оценките си за заплахата, идваща от Москва, и
Коментари Харесай

САЩ се отказаха от изискването си към Украйна да не атакува територията на Русия

САЩ преразгледаха оценките си за опасността, идваща от Москва, и към този момент не упорстват за това, Киев да не нанася удари по съветска територия, написа английският вестник The Times, базирайки се на източник от Пентагона.

" Ние към момента използваме същите калкулации на ескалацията, само че страхът от нея се е трансформирал спрямо началото (на спора. — Бел. ред.). Ситуацията се промени ", декларира събеседникът на изданието.

Според източника, в този момент Вашингтон е по-малко смутен от това, че нанесените от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) удари по съветска територия могат да подбуден Москва към внезапна ескалация на обстановката.

" Ние не споделяме на Киев: " Не нанасяйте удари по руснаците (в Русия или Крим) ". Ние не можем да им кажем какво да вършат. От тях зависи по какъв начин да употребяват оръжията си. Обаче, когато те употребяват доставеното от нас оръжие, ние настояваме само на това,украинските военни да съблюдават интернационалните закони на войната и да съблюдават Женевските конвенции ", прибавя неназованият...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР