САЩ преминаха рамките на допустимото в коментарите си относно купуването

...
САЩ преминаха рамките на допустимото в коментарите си относно купуването
Коментари Харесай

Йомер Челик за купуването на руските системи С-400: Изявленията на САЩ са недопустими

САЩ минаха рамките на допустимото в мненията си по отношение на пазаруването от Анкара на съветските зенитно-ракетни системи С-400. Това съобщи през днешния ден представителят на ръководещата в Турция Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Йомер Челик, представен от ТАСС.

Онези, които не ни продадоха зенитно-ракетните системи Пейтриът, вършат погрешни изказвания по въпроса за пазаруването на С-400. Руските комплекси са ни нужни за отбраната на въздушното ни пространство. Изявленията им (на САЩ) по този въпрос към този момент минаха рамките на допустимото, сподели Челик.

Той също по този начин упрекна Съединени американски щати в политика на двойни стандарти.

Защо се отнасят обикновено към пазаруването от Гърция на системите С-300? Подобно отношение към Турция показва двойни стандарти, означи Челик.

Миналата седмица представители на Пентагона и Държавния департамент обявиха, че Турция ще се сблъска със съществени последствия във военните връзки с Вашингтон, в случай че получи системите С-400, отбелязва ТАСС.

Говорителят на ПСР съобщи през днешния ден още, че Турция няма желание да препродава купуваните от Русия системи С-400 на друга страна.

Русия създава тези системи. Купуваме ги и нямаме желание да ги препродаваме на друга страна. Платихме за тях, чакаме доставката на две батареи през юли, сподели Челик, представен от турския в. " Йени шафак ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР