САЩ премахнаха десетки ирански уебсайтове за новини, които обвиниха в

...
САЩ премахнаха десетки ирански уебсайтове за новини, които обвиниха в
Коментари Харесай

САЩ блокираха свързани с Иран новинарски уебсайтове

САЩ отстраниха десетки ирански уеб страници за вести, които упрекнаха в разпространяване на дезинформация, съобщи BBC.

Много уеб сайтове бяха офлайн във вторник, с вести, обясняващи, че са „ конфискувани “ от Съединени американски щати - дружно с печатите на ФБР и министерството на търговията.
 Новоизбраният президент на Иран не счита да се среща с Байдън Новоизбраният президент на Иран не счита да се среща с Байдън
Новоизбраният президент на Иран Ебрахим Раиси в понеделник съобщи, че няма желание да се среща с американския президент Джо Байдън, въ...

Те включват държавната иранска телевизия Press TV и телевизия Al-Masirah, ръководена от подкрепяното от Иран придвижване на хусите.

Това се случва на фона на засилено напрежение сред Съединени американски щати и Иран по отношение на процеса за възобновяване действието на нуклеарната договорка.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати съобщи, че Съединени американски щати са иззели 33 уеб страницата, ръководени от Иранския ислямски радио и ефирен съюз, и други три, ръководени от подкрепяната от Иран милиция „ Хизбула ”, съобщи организация Ройтерс

Уебсайтовете не бяха налични във вторник следобяд, като на уеб страницата на Аl Alam се споделяше: „ Домейнът alalamtv.net е конфискуван от държавното управление на Съединените щати в сходство със заповед за конфискация... като част от правоприлагащи дейности от Бюрото по индустрия и сигурност, Службата за налагане на износа и Федералното бюро за следствие. "
 Ядрените договаряния за Иран се възобновяват на 10 юни Ядрените договаряния за Иран се възобновяват на 10 юни
Непреките договаряния за връзките на Иран и Съединени американски щати по нуклеарната договорка от 2015 година сред Техеран и огромните сили, се чака да бъдат възобн...

Известия се появиха и на някои от уебсайтовете на иранската Press TV, главния сателитен ефирен канал на иранското държавно управление и Al Alam, еквивалентът му на арабски език.

Lualua TV, самостоятелен канал на Бахрейн на арабски език, който излъчва от Англия, също беше свален.

Иран оказва поддръжка на бунтовническото придвижване на хусите в Йемен, което удостовери, че домейнът му в almasirah.net е блокиран.

Няколко от уеб страниците се върнаха онлайн в границите на часове с нови адреси на домейни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР