САЩ предупредиха ООН, че разполагат с информация за това, че

...
САЩ предупредиха ООН, че разполагат с информация за това, че
Коментари Харесай

САЩ: Русия има списъци на украинци, които да бъдат убити

САЩ предизвестиха Организация на обединените нации, че разполагат с информация за това, че Русия има описи на украинци, които да бъдат убити или изпратени в лагери при положение на инвазия. Това се споделя в писмо, получено от Агенция Франс Прес в неделя.

В него написа още, че Съединени американски щати са надълбоко обезпокоени и предизвестяват за евентуална злополука, обвързвана с нарушение на човешките права.

" Разполагаме и с достоверна информация, че съветските сили евентуално ще употребяват смъртоносни ограничения за разпространяване на мирни митинги или хипотетична опозиция от страна на цивилното население ", се споделя още в посланието, адресирано до висшия комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет, предава БГНЕС.

В нотата, подписана от Батшеба Нел Крокър, дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации в Женева, се предизвестява, че съветската инвазия в Украйна може да докара до злоупотреби като отвличания или изтезания и да бъде ориентирана против политически дисиденти, религиозни и етнически малцинства и други

По оценки на Съединени американски щати и западните съдружници през последните седмици Русия е разположила над 150 000 бойци наоколо до границите на Украйна. Москва отхвърля, че възнамерява да нападне съседката си, само че желае гаранции, че тя в никакъв случай няма да се причисли към НАТО и че западният алианс ще изтегли силите си от Източна Европа - претенции, които Западът отхвърля да извърши.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР