САЩ предупредиха гражданите си да избягват летището в Кабул заради

...
САЩ предупредиха гражданите си да избягват летището в Кабул заради
Коментари Харесай

САЩ предупредиха за потенциална атака от Ислямска държава в Кабул

САЩ предизвестиха жителите си да заобикалят летището в Кабул поради терзания за евентуални офанзиви от афганистанския клон на групировката Ислямска страна, съобщи „ Би Би Си “.

Само тези, на които персонално е казано от представител на държавното управление на страната, би трябвало да пътуват до аерогарата, се споделя в предупредително известие.

Американските представители на защитата обявиха, че наблюдават развиването и търсят различни направления. Не бяха дадени повече детайлности по отношение на евентуална опасност от офанзива на ИД, нито групата е заплашвала обществено да извърши офанзиви в столицата на Афганистан.

Съветът на управляващите идва на фона на продължаващия безпорядък пред летищния терминал и данните за хора, смазани в многолюдната навалица. Талибаните превзеха страната тъкмо преди седмица, вследствие на което хиляди локални пробват да изоставен.

Хора се струпват всекидневно с вярата да съумеят да стигнат до борда на някой от излитащите самолети, евакуиращи задгранични жители.

По време на брифинг през вчерашния ден Министерството на защитата на Съединени американски щати съобщи, че 17 хиляди души са изхвърчали от Кабул, в това число 2500 американски жители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР