САЩ предупредиха, че ще държат Китай отговорен, ако Русия завоюва

...
САЩ предупредиха, че ще държат Китай отговорен, ако Русия завоюва
Коментари Харесай

САЩ предупредиха, че ще държат Китай отговорен, ако Русия завоюва още територии в Украйна

Съединени американски щати предизвестиха, че ще държат Китай виновен, в случай че Русия завоюва още територии в Украйна, съобщи Франс прес.

Предупреждението бе отправено през вчерашния ден, откакто Пекин възобнови обещанията си за съдействие с Москва при визитата на съветския външен министър Сергей Лавров в Китай.

Високопоставеният американски посланик Кърт Кембъл съобщи, че съхраняването на мира и стабилността в Европа е " най-важната задача от историческа позиция " за Съединени американски щати.

Завоюването на територии от Русия може да " промени салдото на силите в Европа по един искрено недопустим метод ", предизвести той.

" Казахме непосредствено на Китай, че в случай че продължи, това ще има влияние върху връзките сред Съединени американски щати и Китай. Няма да останем със скръстени ръце ", сподели още Кембъл.

" Това върви срещу нашите ползи ", посочи американският представител.

Агенция Франс Прес отбелязва, че Кембъл е направил тези си изказвания в Националния комитет за връзките сред Съединени американски щати и Китай, в отговор на въпрос за визитата на Лавров в Китай, по време на което китайският водач Си Цзинпин съобщи, че е подготвен да ускори съдействието с Русия, написа Българска телеграфна агенция.

Кембъл сподели още, че Вашингтон е бил предизвестил Пекин, че съветският президент Владимир Путин ще подреди навлизане на войските си в Украйна през февруари 2022 година

Според Кембъл Китай е бил смутен от първичните неуспехи на Русия във войната и се е опитал да възвърне " военния потенциал " на Москва. Две години по-късно " Русия е съвсем напълно реорганизирана и е сериозна опасност за Украйна и района ", посочи американският посланик.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР