САЩ предупредиха, че Иран ще бъде държан отговорен, ако се

...
САЩ предупредиха, че Иран ще бъде държан отговорен, ако се
Коментари Харесай

САЩ предупредиха Иран да не повтаря ударите срещу Израел

САЩ предизвестиха, че Иран ще бъде държан виновен, в случай че се опита да предприеме спомагателни военни дейности против Израел или Съединени американски щати. Това изказване бе направено по време на изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в неделя, оповестява Politico.

" Съединените щати не се стремят към ескалация, сподели заместник-посланикът на Съединени американски щати Робърт Ууд. Действията ни са чисто отбранителни по природа. "

Съединени американски щати приканиха Съвета за сигурност да осъди офанзивата на Иран против Израел от събота.

Ууд повтори думите на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, който осведоми съвета по време на изключителната сесия в неделя.

" Време е да се отдръпнем от ръба, сподели Гутериш. Имаме споделена отговорност да ангажираме интензивно всички наранени страни , с цел да предотвратим по-нататъшна ескалация. "
 Гутериш: Нито Близкият изток, нито светът могат да си разрешат повече война
Гутериш: Нито Близкият изток, нито светът могат да си разрешат повече война

След офанзивата на Иран против Израел

като лицемерни, акцентирайки, че Съединени американски щати, Обединеното кралство и Франция блокираха написано от Русия изказване за медиите на Съвета за сигурност по-рано този месец, което би осъдило очевидния въздушен удар на Израел против консулството на Иран в Сирия.

Свидетели сме на " демонстрация на двуличие и двойни стандарти, която е съвсем неуместна за гледане ", сподели Василий Небензя, делегат на Русия в Организация на обединените нации.

Извънредната сесия не докара до публично изказване от Съвета за сигурност, само че Ванеса Фрейзър от Малта, която е ръководител на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации този месец, сподели пред кореспонденти след срещата, че съгласно нея сесията е съдействала за деескалация на нарасналото напрежение в района.

" Посланието към масата на Съвета беше доста, доста ясно - че не би трябвало да има спомагателна ескалация ", сподели Фрейзър.

Дългоочакваният въздушен удар на Иран против Израел в събота ускори напрежението в района, защото Съединени американски щати търсят границата сред поддръжката си за Израел и избягването на ескалация в района.

Американски чиновници приканват Израел да прояви въздържаност в отговора си, като президентът Джо Байдън сподели на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, че Съединени американски щати няма да се причислят към израелски контраудар.
 Иран пред Секретен сътрудник на Организация на обединените нации: Време е Израел да понесе отговорност за експанзията в района
Иран пред Секретен сътрудник на Организация на обединените нации: Време е Израел да понесе отговорност за експанзията в района

Представителят хвърли виновността за ситуацията и върху западните съдружници, които не осъдили и войната в Газа

Посланикът на Иран в Организация на обединените нации Амир Саид Иравани съобщи в неделя, че Техеран желае да избегне разрастването на спора , само че ще се отбрани, в случай че Съединени американски щати стартират военни интервенции против Иран.

Въздушният удар на Иран беше съвсем напълно осуетен от системите за противовъздушна защита на Израел, които бяха подкрепени от съдействието му със съдружниците Съединени американски щати, Англия и Франция.

Й ордания също , които навлязоха във въздушното ѝ пространство.
 Г-7 предизвести Иран с ограничения при дестабилизация
Г-7 предизвести Иран с ограничения при дестабилизация

В взаимно изказване на страните се осъжда офанзивата против Израел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР